avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002

CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie
SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional
Art. 82
(2) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.


CONVENTIA RUTIERA DE LA VIENA DIN 1968 NU ESTE DE GASIT. POATE RASPUNDE PENAL O PERSOANA CE NU POATE GASI VARIANTA OFICIALA A CONVENTIEI DE MAI SUS, CE NU POATE SA CITEASCA REGULI, OBLIGATII, DREPTURI?
Cel mai recent răspuns: selesdacian , utilizator 23:49, 4 Septembrie 2023
aici gasiti Conventia:

[ link extern ]


Persoana "ce nu poate sa citeasca reguli, obligatii, drepturi" apeleaza la un specialist care sa i le citeasca! ... normal ca poate raspunde!! ... nimeni nu se poate preleva de necunoasterea legii!
Preleva sau prevala? :D
patrascu razvan a scris:

Preleva sau prevala? :D


... scuze:corect este prevala

... graba... strica treaba ;)
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Intrebarea este evident corecta, raspunsul nu este corect. Raspunsul este ca nu poate raspunde, atata timp cat actul normativ nu este publicat in forma autentica in Monitorul Oficial al Romaniei, nu este relevant ca un act normativ sa-l gasesti pe nu stiu ce site si nu stiu in ce forma autorizata ori conforma cu originalul. Daca poate raspunde cineva cu text de lege la intrebarea mea : Art. 82 alin. 2 din O.U.G. Nr. 195/2002 face trimitere la respectarea actului legislativ (tratat multilateral) - "Conventia privind circulatia rutiera incheiata la Viena in 1968" , iar aceasta Conventie Viena 1968 (abrev.) nu se regaseste la Monitorul Oficial al Romaniei si deci raspunde penal de exemplu in cazul numerelor galbene inmatriculate in Germania, si nerecunoscute fara nici un act normativ de catre M.A.I, Romania?
ART. 82
(1) **) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în România pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, dacă îndeplinesc condiţiile cerute pentru a fi admise în circulaţia internaţională, iar conducătorii lor posedă permis de conducere valabil în condiţiile stabilite prin tratatele la care România este parte sau care este eliberat de autorităţile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene ori Spaţiului Economic European sau a cărui valabilitate este recunoscută în aceste state pe bază de reciprocitate.
(2) **) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.
#M5
(3) *** Abrogat
#B
(4) **) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.
#M19
(5) Persoanele care şi-au stabilit domiciliul ori reşedinţa în România pot să îşi înmatriculeze autovehiculele sau remorcile la autoritatea competentă pe raza căreia au domiciliul ori reşedinţa, după caz.
#M1
(6) *) Autovehiculele şi tractoarele agricole sau forestiere înmatriculate în statele care nu sunt semnatare ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, prevăzută la alin. (2), sunt obligate să poarte în partea din spate semnul distinctiv al statului care a efectuat înmatricularea.
#CIN
*) Alin. (6) al art. 82 include şi modificarea efectuată prin art. I pct. 35 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2014 (#M19).
**) Alin. (1), (2) şi (4) ale art. 82 includ şi modificările efectuate prin art. I pct. 35 lit. f) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2014 (#M19).

#M5

Art. 82 face referire la Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980. Decretul nr.318/1980 l-ati verificat daca este publicat in Monitorul Oficial?

Alte discuții în legătură

Poate raspunde penal o persoana in romania pentru numere galbene, atata timp cat conventia rutiera viena 1968 nu este publicata in m.of.r COVANOVA COVANOVA Poate raspunde penal cineva care nu poate accesa Conventia rutiera de la Viena 1968? (poate raspunde cineva cu text de lege la intrebarea mea, caci : Art. 82 ... (vezi toată discuția)
Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)
Conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002- vs - numere galbene inmatriculate in germania COVANOVA COVANOVA CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional Art. 82 (2) Autovehiculele şi remorcile ... (vezi toată discuția)