avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002

CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie
SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional
Art. 82
(2) Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state pot trece frontiera de stat şi pot circula pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile tehnice prevăzute în Convenţia asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980, dar numai pe perioada cât sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.


CONVENTIA RUTIERA DE LA VIENA DIN 1968 NU ESTE DE GASIT. POATE RASPUNDE PENAL O PERSOANA CE NU POATE GASI VARIANTA OFICIALA A CONVENTIEI DE MAI SUS, CE NU POATE SA CITEASCA REGULI, OBLIGATII, DREPTURI?
Cel mai recent răspuns: selesdacian , utilizator 23:49, 4 Septembrie 2023
da am verificat, daca nu credeti faceti-o si dumneavoastra printr-o simpla petitie la Monitorul oficial confrom O.G. 27/2002 privind petitiile, mai mult ea nu exista decat la MAE in limba enegleza, si sa nu ma intrebati daca va scriu din Marea Britanie, caci calculatorul meu este in Romanai ca si mine.:)
Serios nu o sa gasiti sa cititi varianta oficiala a Conventiei rutiere Viena 1968, mai mult in mod normal ar trebui sa o avem nu numai pentru circulatul prin Romania (sau mai bine zis Romanai) cu un auto inmatriculat in strainatate(incluzand si pe U.E.) , aceasta Conventie ne spune cum sa circulam in Italia, Ungaria, Franta, Japonia, Dubai, S.U.A. si ne -ar spune si cand sa circulam pe dreapta si cand pe stanga, adica toate regulile referitoare la participantii la trafic: soferi pietoni, beneficiari de transport bunuri sau persoane . Dar stiti cum este: aceasta Conventia este un act legislativ ce produce bani pentru clasa politica in mod direct, daca era vorba de o licitatie de vanzare teren, case RAFPS, fabrici ori orice interes material cu bani s-ar fi publicat acum o suta de ani in urma, in schimb eu aveam 4 ani cand s-a ratificat si s-a publicat sincer la vremea aceea duceam grija jucariilor ce se gaseau foarte greu si nu imi imaginam ca o sa imi trebuiasca la 38 de ani, fiind si avocat si mai mult sa am si dosar penal cu numere galbene de Germania ce nu sunt interzise de nici un act normativ ori legislativ, ci doar de visul urat al unui comsar de politie romana.
Conventie
din 08/11/1968
Publicat in Buletinul Oficial nr. 86 din 20/10/1980
asupra circulatiei rutiere*)
Unde gasesc statele semnatare la Conventia de la Viena 1968 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate raspunde penal o persoana in romania pentru numere galbene, atata timp cat conventia rutiera viena 1968 nu este publicata in m.of.r COVANOVA COVANOVA Poate raspunde penal cineva care nu poate accesa Conventia rutiera de la Viena 1968? (poate raspunde cineva cu text de lege la intrebarea mea, caci : Art. 82 ... (vezi toată discuția)
Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)
Conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002- vs - numere galbene inmatriculate in germania COVANOVA COVANOVA CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional Art. 82 (2) Autovehiculele şi remorcile ... (vezi toată discuția)