De curand mi-am dat demisia si sunt in perioada de preaviz. Colega de la Resurse Umane m-a instiintat printr-un e-mail ca pana la data la care plec din companie trebuie sa restitui o suma de bani pentru ca am participat la un curs si am semnat un act prin care restituiam un % din valoarea cursului daca plec mai devreme de 18 luni. Problema este ca in momentul in care am semnat acel act in 2 exemplare nu m-au lasat sa pastrez un exemplar (ambele exemplare sunt acum la HR si ma invita sa ma duc sa imi ridic copia), astfel ca eu la 12 luni de la semnarea actului nu mai stiam perioada pentru care sunt obligat sa raman in companie (crezand ca sunt 12 luni si nu 18 luni) si astfel am demisionat. Cu siguranta daca stiam ca mai am 6 luni de stat sau daca m-ar fi anuntat in vreun fel in momentul cand mi-am expirmat dorinta de a demisiona, ca trebuie sa restitui bani companiei, nu as mai fi demisionat. Mai mult de atat, este un abuz faptul ca am colegii care au urmat cursuri similare si nu au fost pusi sa semneze un act aditional?
Ce se poate intampla in acest caz? Eu nu am banii sa platesc suma ceruta de companie. Au dreptul sa imi opreasca bani din ultimul salariu? Se paote considera un abuz acest act? (normal o regula de acest fel trebuie aplicata tuturor angajatilor nu doar unor angajati cunosc cazuri concrete de persoane care au participat la cursuri si nu li s-a cerut sa semneze nimic)
Nu pot sa va retina banii din salariu. Ori ii dati dvs de buna voie ori se cer prin Instanta.
Daca refuza sa va plateasca drepturile salariale, total sau partial, in caz de restituire partiala sa nu semnati statul de plata decat pentru suma primita, si faceti mentiune pe statul de plata "am primit suma de...", va puteti adresa Instantei judecatoresti pt recuperare si ITM-ului.
Suma de care vorbiti dumneavoastra se poate recupera de catre societate doar prin judecata, pe baza contractului incheiat.
Clauza
james007
Buna dimineata (de acum),
am si eu o problema. De un an si jumatate lucrez la o firma care face parte dintr-un concern multinational. Am un contract pe ... (vezi toată discuția)