avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

cautiune

Buna ziua,
in urma executarii silite s-a infiintat poprirea si asupra girantilor;daca titilarul -debitor de pune cerere de contestatie si plateste cautiunea este nevoie ca si girantii sa depuna contestatie? depunand cautiunea executorul se opreste sa mai puna poprire la giranti pana la solutionarea cazului?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:47, 12 Octombrie 2014
Nu este nevoie ca girantii sa depuna contestatie, iar formularea contestatiei nu opreste executarea silita.Exec silita poate fi oprita doar in urma solutionarii unei cereri cererii de suspendare a executarii...
multumesc dati-mi art cu solutionarea,va rog;daca fac cererea in calitate de girant trebuie sa platesc?
multumesc d-nule avocat!
Oricine face contestatie trebuie sa plateasca o taxa de timbru, daca nu sunt venituri se poate depune cerere pt ajutor public judiciar.
Cel ce contesta trebuie sa aiba si motiv pt contestatie, daca o face cu rea credinta doar pt a trage de timp, pierde si banii care i-a depus pt taxa si e pasibil si de amenda care nu e mica, creditorul poate cere si despagubiri.
Conteaza ce contesta titularul, nu e obligatoriu ca de aceasta contestatie sa profite si girantul sau invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva popririi pe salariu Bindar Bindar Buna ziua. Daca deschid actiune impotriva popririi pe salariu, poprirea va fi suspendata automat sau trebuie actionat separat ? Precizez ca poprirea e in urma ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva razvanstroe razvanstroe Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii pentru urmatoarea situatie: Se dispune prin hotarare judecatoreasca incuvintarea executarii ... (vezi toată discuția)