avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract prestari servicii

Buna ziua,

Doresc sa reziliez contractul de prestari servicii, deoarece am o oferta mult mai avantajoasa pentru asociatia de proprietari , dar conform prevederilor cap. Durata contractului am urmatoarea clauza:
”Prezentul contract se incheie pe o perioada de 2 (doi) ani, cu posibilitatea prelungirii pe noi perioade de doi ani, prin tacita reconditiune, daca nici una din parti nu solicita rezilierea cu minimum 30 de zile inainte de expirarea valabilitatii contractului. Rezilierea contractului in timpul valabilitatii lui va obliga partea in culpa la plata de daune interese egale cu valoarea contractului pe o perioada de 3 luni.”

Se poate?
Multumesc pentru sprijin,

Cu stima,
Magdalena Rossi
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 21:05, 15 Octombrie 2014
Toate clauzele contractuale se pot negocia intre parti.
Iti convin clauzele, semnezi. Nu-ti convin clauzele si nu ajungi la o intelegere amiabila, nu semnezi si gata... Cred ca la semnarea contractului trebuia sa fi avut grija de aceasta parte cu rezilierea contractului in timpul valabilitatii. De obicei asemenea clauze nu se prea pun in contracte, dar cum v-am spus, trebuia atentie la semnare...
Vedeti, cel care a pus aceasta clauza a vrut sa-si protejeze job-ul. Acum depinde, faceti niste calcule si vedeti ce iese, ce sa va zic?
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
Adam Grecu, utilizator
multumesc pentru raspuns.
Oricum clauzele contractuale nu au fost negociate, fostul presedinte al asociatiei a semnat ca primarul, iar eu acum incerc sa descurc itele, nu numai cu acest contract, mai sunt si altele cu o valabilitate de 5 ani si daca nu se face notificare cu 90 de zile inainte de incetarea contractului (pentru reziliere) se prelungeste automat cu 10 ani, periodic :(
Oricum sunt clauze abuzive conform Legii 193/2000, republicata.
Deci... mai trebuie sa astept 2 ani ca sa pot rezilia contractul?!

Va multumesc inca odata pentru raspuns.
Puteti rezilia si in timpul celor 2 ani, dar cu plata pe 3 luni a daunelor interese, nu trebuie sa asteptati 2 ani sa inceteze contractul.
va multumesc pentru raspuns.

Am uitat sa mentionez ca a fost semnat la 11.10.2012 si la 11.10.2014 a expirat, dar pe mine ma deranjeaza ca nu mai pot rezilia, fiind conditionata de
.... daca nici una din parti nu solicita rezilierea cu minimum 30 de zile inainte de expirarea valabilitatii contractului.
Trebuie sa apelati la serviciile unui avocat descurcaret in astfel de spete...
Este adevarat ca intelegerea partilor este lege, asa ca va fi dificila o reziliere fara despagubiri.
As incerca sa-i notific ca asociatia doreste sa micsoreze costul - vedeti pe unde se poate umbla, poate ca ceva nu o sa le convina si au sa renunte si ei la pretentii.

In fine, daca ziceti ca ati avut un presedinte atat de galanton, asta e... Incercati sa stati de vorba si cu dansul, aratati-ii pe unde a gresit. Poate mai are vreo influenta asupra firmei.
A lucrat numai de capul lui? Nu s-a consultat cu nimeni?

Alte discuții în legătură

Proces cu vodafone pentru neplata abonament mboncalo mboncalo Buna ziua, As vrea sa cer sfatul dumneavastra in legatura cu problema mea cu Vodafone. Am fost abordat in primavara acestui an cu o oferta promotionala de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu firma de telefonie andreeaaura andreeaaura Am un abonament (pe persoana juridica) cu o firma de telefonie mobila care expura in luna octombrie a.c. Am solicitat rezilierea contractului pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Vodafone-reziliere Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua am si eu o intrebare! As dori sa imi reziliez contractul cu Compania Vodafone! Numai sunt multumit de servicile lor! Dar ei imi cer o taxa de 200 de ... (vezi toată discuția)