avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reziliere contract companie de telefonie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reziliere contract companie de telefonie

A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei?
Anul trecut in iunie am primit telefon ca trebuie sa prelungesc contractul pe un an ori pe 2 ani si prostia mea a fost ca am ales 2 ani deci inca un an de acum incolo dar eu folosesc in mare parte 99% doar internetul ,si este alta firma care are de 10 Mbps la pret de 30 Ron ,fata de romtelecom de cata am eu 2 Mbps si platesc 70-90 Ron cu tot cu abonamentul de fix .:stunned:
Cel mai recent răspuns: taticutzul , utilizator 15:24, 21 Iulie 2010
Dvs aveti incheiat un contract. Cititi contractul sa vedeti care sunt conditiile si costurile rezilierii. Nicio prevedere legala nu va putea dispune rezilierea contractului dvs. Doar instanta de judecata sau partile pot dispune cu privire la rezilierea unui contract. Asa ca ... asteptati degeaba o prevedere normativa in acest sens.
probabil ca v-au facut o oferta cand v-au sunat, pe care ati acceptat-o. altfel, nu "trebuia"
Adio Taxa de reziliere!
Marţi, 29 Iunie 2010 Monica Pascu
Abonamente de telefonie, reziliate gratuitVeşti bune pentru utilizatorii telefoniei mobile. Dacă au încheiat abonamente cu operatorii de comunicaţii, dar nu au beneficiat de promoţii (cum ar fi telefoane mobile la preţ mai mic sau instalare gratuită a unor echipamente) utilizatorii vor putea solicita rezilierea contractelor fără să mai plătească nicio taxă, potrivit unei legi adoptate de Senat şi Camera Deputaţilor.

Iniţiată de senatorul PD-L Iulian Urban, legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial.
Potrivit Mediafax, noua lege modifică Legea 296/2004 (Codul consumului) şi Legea 193/2000 (privind clauzele abuzive din contracte) şi nu îi vizează în mod explicit pe operatorii telecom, ci pe toţi comercianţii şi furnizorii de servicii.

În actul normativ se precizează că "dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi", iar clauzele care "restrâng sau anulează dreptul consumatorului de a denunţa sau de a rezilia unilateral contractul" devin abuzive. Clauzele privind rezilierea înainte de termenul stabilit în contract vor fi considerate abuzive dacă firma impune plata unei sume fixe la reziliere sau dacă furnizorul de servicii nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale sau modifică unilateral unele prevederi.

De cele mai multe ori, operatorii telecom solicită taxe pentru rezilierea contractelor înainte de termenul agreat iniţial. Orange, numărul unu pe telefonie mobilă, solicită o taxă egală cu valoarea abonamentului înmulţită cu numărul de luni rămase până la expirarea contractului. Vodafone solicită o taxă de 150 de euro. Cosmote solicită taxe de reziliere cu valori cuprinse între 100 şi 800 de lei, în funcţie de perioada rămasă până la finele contractului.

Iniţiatorul legii, senatorul Iulian Urban, crede că noul cadru legislativ va stopa un sistem "incorect de pretindere a taxelor de reziliere a contractelor încheiate de consumatorii români în domeniul internet-telefonie" şi va duce la o creştere a competiţiei pe piaţă.

Asociaţia Operatorilor Mobili din România, asociaţie care reprezintă Orange, Vodafone şi Cosmote, spune pe de altă parte că "unul dintre efectele negative posibile şi logice ale acestei decizii ar putea fi reducerea dramatică sau chiar dispariţia de pe piaţă a ofertelor de abonamente însoţite de telefoane la preţuri reduse". Tribuna

Pe aceeasi Tema:
Romtelecom si Cosmote in aceeasi retea
RCS&RDS induce clientii in eroare
Informatia Inseamna Putere, fi informat Stiri Economice Medias





=D>Multe multzumiri cristea sandra=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
tm06cristi, utilizator
Care mai e stadiul legii?

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Sticeva de noul proiect de lege prin care s-a scos taxa de reziliere inainte de terminarea unui contract daca a fost publicat in monitorul oficial?? ANNA DOBRESCU ANNA DOBRESCU Proiectul de Lege pentru modificarea art.84 din Legea nr.296/2004 privind Codul consumului şi a Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)