avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport pentru minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport pentru minor

Ma aflu intr-o situatie delicata pentru fetita mea minora:am cerut eliberarea unui pasaport urmand sa plecam la o nunta in Republica Moldova.Deoarece sunt separata de tatal ei cu care am trait in concubinaj 12 ani acesta a fost obligat de lege printr-o sentinta sa isi dea acordul pentru ca minora sa paraseasca tara.Deoarece in sentinta respectiva nu era mentionat si faptul ca pot obtine pasaportul fara acordul lui mi s-a refuzat eliberarea....
Am deschis actiune in instanta pentru obtinerea dreptului de calatorie si eliberarea pasaportului pentru minora insa sentinta eliberata abia ieri are cale de atac in instanta in termen de 5 zile.Tatal minorei este plecat in strainatate si nu il pot contacta iar plecarea pentru a ajunge la nunta nasilor fetitei este maine termen in care nu ma mai pot incadra desi este specificat in sentinta clar data plecarii si data intoarcerii.....ce ma sfatuiti sa fac?unde sunt drepturile minorilor?
Este o urgenta,va multumesc mult pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
pacurariu maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 21:49, 15 Octombrie 2014
Legea spune ca sentinta trebuie sa fie ramasa definitiva, din pacate nu avem ce sa va sfatuim.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca exercitata de ambii parinti in comun , domiciliul minorei la locuinta mamei raduadriana88 raduadriana88 Buna ziua , De curand s'a stabilit in Instanta , ca minora ( fiica mea in varsta de 5 ani) sa aiba domiciliul la mine ( in calitate de mama ) iar ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt calatoria minorului flr_florentina flr_florentina buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe ... (vezi toată discuția)
Documente necesare calatorie minor gratzygratzy gratzygratzy Buna ziua Va rog frumos, as vrea sa stiu de ce documente am nevoie pentru fetita mea (1 an jumatate si este nascuta in Italia), pentru a calatori din Italia ... (vezi toată discuția)