avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli de crestere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli de crestere minori

Buna. As vrea sa stiu ce inseamna "Suma se va indexa de drept, trimestrial, in functie de rata inflatiei". Asa scrie pe o hotarire judecatoreasca
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:32, 17 Octombrie 2014
Dv aveti pensia de intretinere stabilita in suma fixa. Trimestrial, aceasta suma va fi indexata cu indicele de inflatie, adica veti mai primi ceva banuti daca indicele este in crestere. Se are in vedere trimestrul fiscal.
Dar va veti confrunta cu urmatoarea situatie: daca suma stabilita cu titlu de pensie reprezinta procentul maxim din venit prevazut de lege ca obligatie de intretinere debitorul este indreptatit sa solicite reducerea cunatumului pensiei datorate deoarece salariile nu se indexeaza trimestrial in functie de indicele de inflatie.
Cel mai indicat este sa solicitati stabilirea pensiei in procent si nu in suma fixa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare pensie intreţinere minor Martonze Martonze Instanţa a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentară în valoare fixă, pe care tatăl o plăteşte cu regularitate. Articolul 531 alin. (2) Cod ... (vezi toată discuția)
Indexarea de drept a pensiei de intretinere dan_co dan_co Buna ziua. In conformitate cu prevederile art. 531 alin. (2) din Noul Cod Civil, [quot]pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de ... (vezi toată discuția)
Indexare pensii alimentare mihaionea mihaionea Buna ziua. Angajatorul este obligat sa indexeze pensiile alimentare sau de intretinere, fara a avea in prealabil o hotarare judecatoreasca ? Am discutat cu ... (vezi toată discuția)