avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum se reziliaza un contract de asistenta juridica?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum se reziliaza un contract de asistenta juridica?

La cateva zile de la incheierea unui contract de asistenta juridica cu o casa de avocatura vreau sa reziliez contractul cu ei. Nu am facut nici o plata si nu au facut nimic pana acum. De fapt, am vrut sa reziliez imediat,
Cum pot face asta in mod legal si sa fie valabila sa nu cumva sa am probleme apoi?
Multumesc.
In mod normal, in contractul respectiv sunt expuse modalitatile de reziliere a contractului. Urmati ceea ce se specifica acolo. Daca nu este specificat nimic (ma cam indoiesc) sau modalitatile de reziliere specificate nu sunt peplacul dvs. ajungeti la un acord cu respectivul furnizor si consemnati in scris acordul de reziliere
E la dispozitia clientului rezilierea, nu conteaza opinia celeilalte parti, fiind un contract in care increderea e esentiala. Totusi, daca ei va comunica ore de studiu, redactari etc. de documente, atunci sunteti obligat a le achita, in conformitate cu contractul.
Le trimiteti o notificare de incetare a contractului cu confirmare de primire ori mergeti la ei sa semnati un acord in sensul asta.
Da, multumesc. Ce sa scriu in reziliere? Doar ca doresc incetarea?
Da. Scrieti in notificare ca doriti incetarea contractului de asistenta juridica nr...din data de...conform art...din contract (daca exista in contract). Nu sunteti obligat sa motivati notificarea, decat daca doriti dvs.
In schimb asa cum a mentionat deja doamna AVLIL, daca exista demersuri intreprinse, va trebui sa achitati contravaloarea serviciilor prestate (inclusiv orele de consultatie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la un avocat silviu_1111 silviu_1111 Buna seara,daca am semnat un contract de asistenta juritica la un avocat ,procesul nu a inceput si nici nu mai vreau sa incep nici un proces din lipsa de ... (vezi toată discuția)
Avocata a reziliat unilateral contractul de asistenta juridica aidu aidu invocand ca a intervenit o divergenta de opinie juridica... ceva bazaconie de genul asta. Este evident ilegala aceasta reziliere, avand in vedere forta ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prest. serv. hajnyci hajnyci Buna ziua, In cazul in care in contract nu este mentionat termenul de reziliere, cat este acest termen? Fiind vorba despre un contract de prestari ... (vezi toată discuția)