avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie in curs de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie in curs de executare silita

Problema incepe asa: in luna iulie 2010 am incheiat un abonament orange pe 2 ani. In luna mai 2011, am achitat pentru ultima data facturile catre acestia. Pe lunile iunie si iulie 2011 mi s-au emis facturile cu un cost total de 600 ron, in luna iulie abonamentul fiind suspendat.
Am primit din partea unui executor judecatoresc care colaboreaza cu EOS Ksi o " Notificare prealabila a inceperii executarii silite" datata cu 07.10.2014, in valoare de 1600 ron insemnand, in urma discutiilor cu un dealer orange, 600 RON facturile neachitate+270 RON taxa de reziliere+diferenta penalizari imputate pana la momentul cesiunii datoriei catre EOS Ksi, luna iulie 2012.
1. Se aplica codul de procedura civila privind prescrierea datoriei in termen de 3 ani?
2. Care se considera a fi data de la care sa aplica acest cod? data ultimei facturi emise si neachitate, adica iulie 2011? sau data ultimei facturi conform contractului incheiat pe 2 ani, adica iulie 2012?
3. Ce importanta are data efectuarii rezilierii abonamentului in aceste demersuri? mentionez ca pe acesta inca nu am aflat-o.
4. Penalizarile se imputa pana la data rezilierii contractului? sau pana la data suspendarii abonamentului?
Va multumesc anticipat :(
Cel mai recent răspuns: ASISTENTAEXECUTARE.RO , Avocat 18:54, 16 Noiembrie 2014
Pentru a va putea oferi un raspuns pertinent, concret trebuie sa lecturam dispozitiile contractuale. De obicei, in astfel de contracte sunt prevazute astfel de clauze penale privind taxa de reziliere si penalitati pana la sfasitul perioadei contractuale. Cei 3 ani se calculeaza dela data scaentei ultimei facturi. Problema in cazul dvs este ca s-a apelat la un executor. In caest caz, singura modalitate prin care va puteti apara este formularea unei contestatii la executare in termen de 15 zile de la comunicarea adresei de executare silita.
trebuie sa astept primirea deciziei de executare silita presupun. Acesta "Notificare prealabila inceperii executarii silite" are vreun rol in proces? Presupun ca e doar o notificare si nu poate fi contestata. Sau ma insel?
Ati primit si incheierea de incuviintare a executarii silite? Aveti 15 zile pentru a ataca somatia primita de la executor. Daca s-a incuviintat executarea silita, se poate demara executarea dvs in diferite forme-poprire, executare mobiliara/imobiliara. Incuviintarea executarii silite reprezinta primul pas in procedura executionala.
Nu aveti cum sa fiti executat silit acum, intai furnizorul trebuie sa va actioneze in judecata pt a obtine un titlu executoriu, veti fi citat.
Nu am primit decat acea notificare de incepere. Din cate am vorbit cu consiliera executorului, am termen pana pe data de 29 a lunii in curs pentru a plati, evitand astfel inceperea depunerii dosarului spre judecata.
Ce voiam sa urmaresc, este a pune presiune pe acestia sa ia in considerare prescrierea datoriei.Dar daca se calculeaza de la data scadentei ultimei facturi, adica iulie 2012, nu mai pot invoca acest articol din codul de procedura civila.
Totusi, notificarile prin care mi-a fost adus la cunostinta de respectivul debit, pe parcursul a 2 ani, din cate consider eu, la adresa gresita, acele scrisori - au relevanta daca sunt recomandate sau nu? Daca ar fi fost recomandate ar fi trebuit sa le primesc personal.

Alte discuții în legătură

Daune morale intr-o contestatie executare wap54 wap54 Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 7 ani este posibil asa ceva? animalx2 animalx2 Buna Ziua, In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza \\"problema banilor\\" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa ... (vezi toată discuția)
Factura telefonica Hariston Hariston Am avut un abonament la Connex in anul 2000 si a fost in derulare doar 5 luni , pana cand am primit o factura destul de mare ptr mine si din acel moment nu am ... (vezi toată discuția)