avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie in curs de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie in curs de executare silita

Problema incepe asa: in luna iulie 2010 am incheiat un abonament orange pe 2 ani. In luna mai 2011, am achitat pentru ultima data facturile catre acestia. Pe lunile iunie si iulie 2011 mi s-au emis facturile cu un cost total de 600 ron, in luna iulie abonamentul fiind suspendat.
Am primit din partea unui executor judecatoresc care colaboreaza cu EOS Ksi o " Notificare prealabila a inceperii executarii silite" datata cu 07.10.2014, in valoare de 1600 ron insemnand, in urma discutiilor cu un dealer orange, 600 RON facturile neachitate+270 RON taxa de reziliere+diferenta penalizari imputate pana la momentul cesiunii datoriei catre EOS Ksi, luna iulie 2012.
1. Se aplica codul de procedura civila privind prescrierea datoriei in termen de 3 ani?
2. Care se considera a fi data de la care sa aplica acest cod? data ultimei facturi emise si neachitate, adica iulie 2011? sau data ultimei facturi conform contractului incheiat pe 2 ani, adica iulie 2012?
3. Ce importanta are data efectuarii rezilierii abonamentului in aceste demersuri? mentionez ca pe acesta inca nu am aflat-o.
4. Penalizarile se imputa pana la data rezilierii contractului? sau pana la data suspendarii abonamentului?
Va multumesc anticipat :(
Cel mai recent răspuns: ASISTENTAEXECUTARE.RO , Avocat 18:54, 16 Noiembrie 2014
E vb de un contract de furnizare servicii, nu un contract de credit. Nu exista un titlu executoriu in situatia asta.
va fi citat pt ca va urma o judecata, abia apoi creditorul se poate adresa unui executor.
Cu tot respectul si cu rugamintea de a nu va supara, insa art 170 din Legea nr. 76/2012 modifica textul articolului 629 stabilind că sunt, de asemenea, titluri executorii şi pot fi puse în executare silită:

- încheierile şi procesele-verbale întocmite de executorii judecătoreşti care, potrivit legii, constituie titluri executorii;

- înscrisurile autentice
;

- titlurile de credit sau alte înscrisuri cărora legea le recunoaşte putere executorie.

In afara de aceasta prevedere, de o buna perioada marii furnizorii de servicii au inserat in contracte o clauza potrivit careia "Partile convin ca prezentul contract constituie, potrivit legii, titlu executoriu pentru retinerea contravalorii sumelor datorate de catre utilizator, precum si pentru recuperarea oricarei restante, pagube, etc, datorate de acesta catre XXXXXXXXXX".
- a se vedea punctul 11.2 din
ipa2harghita.ro/files/Contract_Orange_cu_anexa_feb_2014.pdf

Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
cristi111us, utilizator
Contractul de furnizare de servicii nu e inscris autentic, nu stiu de ce ati bolduit asta.
Apoi, furnizorul poate sa scrie orice in contract, nu inseamna ca se si poate executa direct.

Buna seara,
gi-jane2 are dreptate, va poate chema in judecata printr-o cerere cu valoare redusa.
Daca au castig de cauza hotararea aceea va fi pusa in executare, contractul de telefonie nu este titlu executoriu.
In momentul in care veti fi citat in instanta atunci puteti invoca prescrierea.
Ceea ce ati primit prin intermediul executorului este o simpla notificare, iar nr.de tel. de pe acea notificare sunt de la firma de recuperari creante, executorul nu a facut altceva decat sa transmita acea notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale intr-o contestatie executare wap54 wap54 Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 7 ani este posibil asa ceva? animalx2 animalx2 Buna Ziua, In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza \\"problema banilor\\" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)