avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituirea dreptului de proprietate

Buna-ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
- parintii mei au cumparat o casa in anul 1978, iar in contractul de vanzare-cumpare este specificat ca terenul apartine statului roman. In aceasta casa locuia unchiul meu,conform legii 18/1991 unchiul meu s-a dus la primaria si a primit titlul de proprietate prin reconstituirea titlui de proprietate pe numele vanzatorului.
Unchiul meu a decedat anul acesta, iar noi abia acum am aflat de acest act.
In cazul acesta, parintii meu care sunt proprietari ai casei, ce demersuri trebuie sa faca pentru a avea pe numele lor si curtea.

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: wwwd , utilizator 14:54, 21 Octombrie 2014
Spuneti ca unchiul a primit titlu de proprietate pe numele vanzatorului, cine este vanzatorul ?
Oricum, din ce spuneti dumneavoastra nu ati facut cerere in termenul prevazut de lege pentru reconstituirea dreptului de proprietate si nu veti mai putea face o astfel de cerere.
Puteti incerca sa chemati in judecata pe vanzator sa se constate ca, de fapt la cumpararea imobilului, dvs. ati platit acestuia si pentru teren, dar, avand in vedere legislatia in vigoare la acel moment, in actul de vanzare-cumparare s-a trecut doar casa si instanta sa constate ca sunteti proprietarii terenului curti constructii.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
gabi1978, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Nu mai avem nici o informatie in legatura cu vanzatorul casei, acest contract a fost incheiat in 1978, vanzatorul fiind o ruda mai indepartata a parintiilor tatalui meu.
In cazul in care nu mai stim nimic despre acesti vanzatori, cum putem lua legatura cu ei pentru a ii chema in instanta? Nici nu stim daca mai sunt in viata....

Tin sa mentionez ca titlul de proprietate prin reconstituirea dreptului de proprietate a fost eliberat in anul 1996, fiind respectat termenul precizat de lege , cererile se puteau depune catre primarii,pana pe data de 31 decembrie 1998.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana pedro72 pedro72 Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este ... (vezi toată discuția)
Proprietati legale sau nu , vanzare legala sau nu , ctn.mariana ctn.mariana Buna ziua, Am o mare problema legata de mostenirea mamei mele daca pot sa o numesc mostenire . Mama mea a avut inca 4 frati, dintre care numai ea si o ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 persan persan Parintii mei au cumparat un imobil de 80mp cu o curte de 78mp. Terenul intra in proprietatea statului conf. legii 58/1974 si nu mai face obiectul vanzarii. ... (vezi toată discuția)