avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decizie irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decizie irevocabila

buna dimineata
va rog frunos am si eu nevoie urgenta de ca mai multe pareri din partea unor specialisti
locuim intr-o casa nationalizata. din septembrie 2007 propietarilor li sa retrocedat casa de catre primarie, iar iei au deschis procese de evacoare chiriasilor( propietarilor). contractul de chirie de la icral a expirat pe 7 aprilie 2009. nu stiu care este mersul in acest caz dar pana acum am avut castig de cauza de doua ori, nu stiu sa va spun unde, cert este ca acum la curtea de apel bucuresti sentinta zice asea: data 07.04.2009 pentru lipsa de aparare a recrutului-reclamant.
iar in 19.05.2009 admite recursul. modifica in tot decizia recurata. admite apelul. schimba in tot sentinta apelata in sensul ca: admite actiune. dispune evacuarea paratilor din imobilul din bucuresti, str.............. IREVOCABILA
Problema este ca in aceeasi curte sunt mai multi chiriasi iar unul dintre ei are alta sentinta: amana pronuntarea la 07.05.2009 amana solutionare pronuntare la 14.05.2009 amana pronuntarea la 21.05.2009 C5 respinge recursul ca nefondat. irevocabil pt azi 21.05.2009 CMT/GIA.
ce putem face noi care ne aflam in prima situatie, daca se mai poate face ceva.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:55, 27 Mai 2009
Daca sunteti in prima situatie, impotriva dvs. s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca irevocabila care va obliga sa evacuati imobilul. Impotriva ei se mai pot exercita calea de atac extraordinara a revizuirii si a contestatiei in anulare, dar sunt destul de greu de admis. Puteti incerca, totusi, avand in vedere ca nu v-ati prezentat la proces in recurs, nu v-ati aparat, si s-ar putea ca instanta sa nu fi analizat cu mare atentie probele si argumentele care erau in favoarea dvs. Este interesant faptul ca dintre toti cei aflati in aceeasi situatie cu dvs. ( restul vecinilor chiriasi in curtea imobilului respectiv), exista unul care a castigat si recursul - din pacate neavand un avocat si neprezentandu-va nici dvs. in recurs, nu putem sti ce argumente a avut partea adversa pentru schimbarea integrala a doua hotarari judecatoresti care va erau favorabile dvs. Daca doriti sa scapati de evacuare, ar fi bine sa consultati macar acum un avocat care sa studieze dosarul si impreuna cu care sa hotarati daca are sens sa continuati procesul. O varianta buna, dupa parerea mea, ar fi avocatul vecinului care a castigat si recursul - cu siguranta este familiarizat cu cauza dvs., si timpul este prea scurt pentru ca dvs. sa mai cautati avocati dupa recomandari.
problema este ca noi am avut avocat iar vecinul care a castigat recursul nu a avut.
ma interesa daca sa mai poate face cava in aceasta situatie(parerea avocatului meu o stiu mai vroiam si alta parere din partea unor specialisti) si daca are rost sa de mai facem sperante cu acest recurs in anulare.
putem deschide un proces pt a recupera niste bani din ce am investit in aceea casa?
si totusi legea spune ca erau obligati sa ne mai tina 5 ani cu chirie, nu ma pricep, dar aceasta decizie chiar ne-a uimit.

chiar nu ma poate sfatui nimeni?:((:((:((
impotriva unei decizii irevocabile mai aveti posibilitatea introducerii in instanta a unei cereri de revizuire/contestatie in anulare. atentie sa va incadrati in termen si de asemenea verificati daca intruniti conditiile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara lml lml Buna ziua, Matusa mea a cumparat un ap acum cativa ani de la al 2-lea propietar si in 2007 primul propietar a chemat-o in judecata pt a-si revendica ap. ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila contestata? ContSters155663 ContSters155663 Buna ziua, am si eu o nelamurire... am avut un proces pe care l-am castigat cu 'hotarare definitiva si irevocabila ' la CAB, dar am primit acasa o citatie in ... (vezi toată discuția)
Se mai poate ataca o decizie pronuntata in recurs? myttel myttel buna ziua, as vrea sa stiu daca mai exista cale de atac impotriva unei decizii de la curtea de apel....prima data s-a judecat la judet, am castigat iar la ... (vezi toată discuția)