avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor urgent plângeri penale agresiuni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor urgent plângeri penale agresiuni

Bună seara, am nevoie de puțin ajutor. Povestea e în felul următor(am 18 ani și uneori mintea mea e cam imatură,dar cred că toți am trecut prin stări de gelozie), am un prieten de aproximativ 4 ani, anul trecut, o domnișoara, să îi spun L s-a băgat în relația noastră(ea având prieten de 2 ani) eu sunt o fire vulcanică și m-am abținut să nu o lovesc și doar am purtat o discuție cu ea în care i-am spus că nu e frumos ce face și că dacă voiam să îi fac ceva îi făceam(agresiuni fizice). Fata nu s-a potolit, eu și prietenul meu am luat o pauză la vremea respectivă și după ceva timp ne-am împăcat. Acum iar a apărut în peisaj, iar am vorbit cu ea,
La fel de frumos ca mai apoi să mă blocheze pe orice mod de comunicare posibil. Acum câteva ore am fost sunată de o avocată din alt oraș care mi-a spus că este pusă de respectiva L să mă facă pe mine să îmi țin gura căci altfel va vorbi cu părinții mei(1), că se va ajunge la plângere penală pentru agresiune fizică,verbală și că o plângere penală nu poate fi retrasă(2), că voi suporta niște consecințe majore (3).
1. De ce să ajungă la părinți din moment ce sunt majoră și răspund pt faptele mele?
2. Se bazează pe conversațiile dupa Facebook în care -nu am înjurat/jignit/amenințat, agresiune fizică nici atât. Eu știu că o plângere se poate retrage.
3. Despre ce consecințe e vorba?
Vă mulțumesc pt ajutor !!!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:04, 23 Octombrie 2014
Chiar daca ești majora, te comporti ca un copil (si chiar ești). Am impresia ca aceasta relație a ta, cam mult prea devreme ptr tine, tinde sa degenereze intr-un conflict, si cred ca nu ai nevoie de așa ceva. Nu tu ar trebui sa clarifice aceste lucruri, ci așa zisul prieten al tau. In alta ordine de idei, nu cred ca cea care te-a sunat pe tine, este avocat. In altceva consta activitatea unui avocat. Cu privire la consecințe, daca situația prezentată de tine este reala, nu ar trebui sa iti faci griji. Totuși, poate ar fi cazul sa analizezi mai cu multă atenție aceasta relație pe care o ai, si din cauza căreia iti este distrasa atenția in cu totul alta parte decât cea specifica vârstei.
1) ... ca sa va intimideze.
Fiind majora raspundeti personal.

2) Plangerea poate fi retrasa de obicei in aceste cazuri, dar este important sa stim si ce deplange persoana vatamata in concret, in cuprinsul plangerii respective.

3) Exemple:

AMENINTAREA
Art. 206 (1) - Fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la unan sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării.
(2) - Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

SANTAJUL
Art. 207 (1) - Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

HARTUIREA
Art. 208 (1) - Fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) - Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.
(3) - Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Mici sanse insa sa va incadreze procurorul la aceste infractiuni dat fiind varsta, scopul si starea dvs. de spirit si emotionala, etc.

P.S. ... in schimb avocata care v-a sunat, nu prea a procedat corect si nici legal ... :))
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
trandafir2, moderator

Prietenul meu susține că nu vrea nimic din partea acestei domnișoare, cât timp am fost despărțiți era pe cale să facă un gest prostesc, să aibă o relație cu ea ca să mă facă pe mine să-mi ies din minți, dar a văzut că respectiva este genul de persoană care vrea să îi acapareze tot timpul și lui îi displace acest lucru. Am căutat numele numele persoanei care m-a sunat, într-adevăr este avocat în orașul respectiv, are un alt număr pe internet față de cel după care am fost sunată(mă gândesc ca cel afișat pe internet să fie de la cabinetul dânsei). Mâine aș vrea să sun pe numărul afișat pe internet să văd dacă este chiar acea persoană de care am fost sunată. Mulțumesc pentru răspuns!
Nu am șantajat-o, nu am hărțuit-o deși s-a întâmplat ca amândouă să fim în același local. Acea doamnă avocat mă tot bătea la cap cu niște mesaje după Facebook (nu sunt nici de Amenințare nici de jignire) eu știam că nu se iau în calcul deoarece ele pot fi modificate. Mulțumesc pentru răspuns!

Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Nu suna pe nimeni ca nu ai de ce, nici pe L, nici pe asa zisa avocata (persoana care te-a sunat sigur nu este avocat, pentru ca ar avea mai multa minte). Intri mai adanc intr-o mlastina din care ar fi bine sa iesi.
Daca ai ceva de discutat ai de discutat cu prietenul tau. "era pe cale să facă un gest prostesc, să aibă o relație cu ea ca să mă facă pe mine să-mi ies din minți" e o scuza asa de subtire ca nu merita sa ii acorzi nici macar o farama de atentie. Peste 5 ani cand o sa faca un copil cu alta o sa foloseasca aceeasi scuza? "l-a facut ca sa te scoata pe tine din minti"? Iesi din relatia asta si acorda-ti ceva mai mult credit.
Fiecare dintre noi merita sa fie intr-o relatie in care este respectat.
Daca nu poate sa-si asume faptele, nu merita sa-ti pierzi timpul cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire, ajutor!!! simo79 simo79 Buna ziua, Am o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un sfat. E in legatura cu o persoana hartuita de un barbat cu care a avut in trecut o relatie pasagera. ... (vezi toată discuția)
Credit express SelaruMarian SelaruMarian Astazi am fost sunat pt a doua oara X-( de catre o domnisoara de la CREDIT EXPRESS(asa spunea dansa) sa ma intrebe despre nu stiu ce firma TRUST CONMAR Baia ... (vezi toată discuția)