avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motivul divortului e scris pe hotararea de divort ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motivul divortului e scris pe hotararea de divort ?

Buna ziua,
As vrea sa ma lamuriti si pe mine. As vrea sa divortez, am doi copii minori, bunuri comune nu sunt decat o masina.
Intrebarea mea este: pe sentinta, indiferent ca e la notar sau instanta, se mai scrie motivul?
Si care ar fi pasii de urmat? Mentionez ca stau rau c banii avand in vedere ca sunt in CIC...
Sotul nu prea vrea sa divorteze, nu stiu de ce...
Cel mai recent răspuns: Ramoon , utilizator 17:09, 27 Octombrie 2014
Daca divortati la notar sau la serviciul de stare civila, veti primi doar un certificat de divort fara niciun fel de mentiuni privind motivele deciziei partilor. Daca celalalt sot nu este de acord cu divortul, va trebui sa porniti actiune in instanta, motivata. Cat despre lipsa banilor, interesati-va la baroul local daca veniturile va permit sa beneficiati de asistenta juridica gratuita.
Multumesc!
Nu puteti divorta la starea civila pt ca aveti copii minori.
La notar sau in instanta prin acord, nu aveti motivul scris undeva. Si in instanta, daca nu reusiti sa il convingeti sa divortati prin acord si divortati din culpa comuna, solicitati ca hotararea sa fie fara motivare, macar cu asta sa fie sotul de acord.

Buna ziua,
Deci sa inteleg : nici in instanta nu scrie motivul? Eu insist pe subiectul asta :-) fiindca eu vreau sa scrie. Am eu un fix. Ca nu eu am gresit el a comis adulter si vreau sa scrie sa vada copii peste ani. :-) parca pe vremuri scria....

Am avut senzatia ca nu vreti sa se scrie sau asa mi se parea mie firesc, acuma daca aveti un fix, cereti in instanta desfacerea casatoriei din vina sotului, motivati cererea in fapt si in drept si astfel vi se indeplineste dorinta.. toti vor sti motivele de divort si cei din sala, si cei carora le veti arata hotararea acolo unde va va trebui- la locul de munca, evidenta populatiei etc, etc .. si in final copiii dvs daca dvs credeti ca va fi important pt ei.
Cand e vb de divort, in mai toate cazurile ambii soti sunt vinovati.
Dupa ceva timp de la divort cand va mai calmati, nici nu va mai conta de ce v-ati despartit, nici n-o sa va mai aduceti aminte.. dar, va fi hotararea aia care va va aduce aminte.
Divortati doamna, la notar sau la instanta prin acord..
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa acordului corina2525 corina2525 daca vreau sa divortez si sotul nu vrea cum ar trebuie sa procedez unde ar trebui sa ma adresez?tin sa mentionez ca actul de casatorie este la el si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Infidelitate - proces pt. prejudicii morale? pan456 pan456 Acum ceva timp, in timp ce eu am avut o perioada in care eram foarte ocupat (construiam o casa pt. familia mea), sotia a ales sa se consoleze cu un coleg de ... (vezi toată discuția)
Divort cu motiv adulter Hermina65 Hermina65 Pentru un divort cu motiv de adulter mai este nevoie sa fac reclamatie la politie si sa prezint probele ? Am inteles ca politia nu se mai ocupa de cercetarea ... (vezi toată discuția)