avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mod calcul dobinda legala drepturi salariale cistigate ...
Discuție deschisă în Executare silită

Mod calcul dobinda legala drepturi salariale cistigate prin HJ

Buna ziua.
Sunt contabil intr-o scoala. S-au cistigat drepturi salariale prin sentinte judecatoresti ( ex. la legea 221/2008) in anul 2011 care sunt puse in plata cf. legii in mod esalonat pe timp de 5 ani. Sindicatele au obtinut acum in 2014, tot prin sentinte, si plata dobinda legala la drepturile salariale cistigate prin sentintele cistigate in 2011, cu calculul dobinzii de la data sentintei initiale pana la data platii efective.
Ma confrunt cu urmatoarea problema la calculul acestor dobinzi.
Nu inteleg din textul OG 13/2011 daca pentru aceeasi suma( restanta salariala care face obiectul sentintelor) calculez simultan si dobinda remuneratorie ( ca o remuneratie a capitalului ( dreptul meu salarial) care a fost folosit de debitor pana la data la care mi-a fost restituit, cei drept prin sentinta si esalonat ) si calculez si dobinda penalizatoare ca urmare a neplatii salariului la data scadentei sau dobinda remuneratorie nu se aplica in acest caz , fiind proprie numai in materia imprumuturilor cu dobinda?

V-as ramine indatorata pentru un raspuns urgent si explicit pentru nivelul meu de cunostinte juridice.


Alte discuții în legătură

Dobanda legala pentru drepturi salariale obtinute prin sentinta judecatoreasca snic snic Buna ziua, Pentru drepturi salariale neplatite la timp, conform prevederilor contractului colectiv de munca, instanta obliga un angajator sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Executare silita - dobanzi penalizatoare lestat lestat Buna ziua ! As vrea adresez si eu o intrebare legat de situatia mea. am contractat in cursul anului 2013 un credit ipotecar de 9000 euro la o institutie ... (vezi toată discuția)
Acordare dobinzi (penalitati) la sold cistigat in instanta-facturi comerciale lutucons lutucons Buna ziua Am cistigat un proces in care firma mea a avut de incasat un sold cv.unor facturi cu marfa vinduta unei firme. Mentionam ca dupa 3 ani am cistigat ... (vezi toată discuția)