avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... EXPERTIZA EXTRAJUDICIARA FINANCIARA CONTABILA.
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

EXPERTIZA EXTRAJUDICIARA FINANCIARA CONTABILA.

Buna seara.
La stabilirea obiectivelor din contractul pentru efectuarea unei expertize extrajudiciare financiar contabile pot sa mentionez urmatoarele?
1) Calculul prejudiciului constatat aferent perioadei stabilite.
2) Stabilirea clara a persoanei care se face vinovata de prejudiciul constatat in urma analizei efectuata de catre expert.
Pot cere prin contract sub forma de obiectiv efectuarea de copii xerox dupa actele analizate?
Ce ma puteti sfatui,va rog?Simbata trebuie sa semnez contractul cu expertul.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:07, 5 Noiembrie 2014
logica juridica ma duce cu gandul la faptul ca un expert contabil nu poate duce si munca de cercetare in privinta gasirii faptuitorului si daca ar banui pe cineva, trebuie avuta mare grija deoarece cel banuit daca se dovedeste a fi nevinovat, va poate cere mari daune
Multumesc pentru sfat.
As vrea totusi sa clarific unele aspecte,cum ar fi:
1) Vreau sa stiu daca acest expert poate sa calculeze prejudiciul de la data raminerii definitive a Hotaririi pina in prezent,constatat in urma efectuarii acestei expertize extrajudiciare,financiar contabile.
2) Vreau sa stiu daca acest expert poate sa obtina copii dupa documentele analizate sau dupa unele documente indicate de mine.
Va referiti la o hotarare judecatoreasca (presupun) si doriti calculul prejudiciului creat dupa ramanerea definitiva a hotararii pana la data acestei expertize, de care amintiti.
Exista posibilitatea, ca in final, sa se ajunga tot in instanta pentru a se stabili prejudiciul respectiv, motiv pentru care ar fi bine, sa luati legatura cu un expert judiciar, contabil, nu cu un expert extrajudiciar. In instanta, se va avea in vedere doar o expertiza efectuata de catre un expert judiciar.
Fiind vorba de o expertiza extrajudiciara, documentele de lucru pentru expert trebuie sa le puneti dvs. (solicitantul expertizei) la dispozitia expertului. Expertul daca va cere documente la angajator, pentru o expertiza extrajudiciara, este posibil, sa nu ii fie prezentate aceste documente si angajatorul nu poate fi obligat, sa le dea. Daca primeste documentele originale sau in copii xerox, cu mentiunea expresa din partea furnizorului documenteleor - nu se permite a fi copiate, nu are cum, sa va dea dvs. copii dupa acele documente.
Am inteles ca datorita faptului ca nu am introdus actiune penala nu pot cere decit o expertiza extrajudiciara.
Poate unitatea sa refuze expertului accesul la documente?
In cazul in care se intimpla acest lucru ce pot face impotriva deciziei unitatii?
Puteti face o expertiza pe cheltuiala dvs., dar si in acest caz este bine, sa contactati un expert tehnic judiciar, pentru cazul in care se va ajunge ulterior in instanta.
Mentionati, citez: "... Am inteles, ca datorita faptului ca nu am introdus actiune penala, nu pot cere decit o expertiza extrajudiciara.... ". In ce imprejurari, ati primit aceasta informatie ? Banuiesc, ca nu ati ajuns inca cu speta, in instanta civila.
Instanta de judecata decide, daca accepta sau nu cererea dvs. pentru efectuarera unei expertize judiciare, chiar daca in timpul cercetarii penale, nu ati solicitat o astfel de expertiza, respectiv daca nu ati introdus actiune penala.
Daca este vorba de o expertiza extrajudiciara, aceasta o puteti face la initiativa dvs. In acest caz, firma va pune la dispozitia expertului, documentele solicitate, numai daca doreste; nu poate fi obligata.
Daca firma refuza, sa puna la dispozitie documente la dispozitia unui expert, fie el judiciar sau extrajudiciar (personal, nu vad, de ce firma ar accepta acest lucru), daca nominalizarea acestuia nu a fost facuta de catre o instanta de judecata.
Daca firma refuza, sa puna la dispozitie documentele solicitate de catre un expert contactat de dvs., in cazul in care dvs. doriti o expertiza extrajudiciara, nu aveti decat calea, de a deschide actiune in instanta civila impotriva firmei.

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la expertiza contabila judiciara pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Am solicitat in instanta efectuarea unei expertize contabile judiciare. Am incheiat si un contract cu un expert contabil parte, in care acesta ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti? serban.mirela74 serban.mirela74 Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge? Detalii: Intr-un dosar de cercetare ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)