avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... EXPERTIZA EXTRAJUDICIARA FINANCIARA CONTABILA.
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

EXPERTIZA EXTRAJUDICIARA FINANCIARA CONTABILA.

Buna seara.
La stabilirea obiectivelor din contractul pentru efectuarea unei expertize extrajudiciare financiar contabile pot sa mentionez urmatoarele?
1) Calculul prejudiciului constatat aferent perioadei stabilite.
2) Stabilirea clara a persoanei care se face vinovata de prejudiciul constatat in urma analizei efectuata de catre expert.
Pot cere prin contract sub forma de obiectiv efectuarea de copii xerox dupa actele analizate?
Ce ma puteti sfatui,va rog?Simbata trebuie sa semnez contractul cu expertul.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:07, 5 Noiembrie 2014
Buna seara.
Am semnat deja un contract de prestari servicii cu un expert contabil autorizat care se gaseste inregistrat pe tabloul(semnat si stampilat de Biroul de expertize din cadrul tribunalului) expertilor Judiciari CECCAR.
Practic nu am o alta solutie pentru a descoperi anumite sume care nu-mi sunt clare,pentru ca nimeni nu-mi spune nimic.
Contractul cuprinde : data la care s-a incheiat,partile contractante,clauze,obiectivele expertizei Extrajudiciare,iar eu,cel care l-am angajat pe expert sunt in calitate beneficiar,persoana fizica. Ce ma nelinisteste este faptul ca nu are un nr. de inregistrare. Este semnat,stampilat,am factura si chitanta.
Este valabil in cazul de fata acest contract?
Emitentul contractului (in speta expertul) putea sa va dea un nr. de inregistrare (in conditiile in care acesta tinea o evidenta) in cadrul firmei sale inregistrate la Registrul comertului/ a activitatii sale inregistrate in nume propriu la fisc, ca platitor de impozite.
Efectuand o expertiza extrajudiciara, nu exista o prevedere legala, obligatorie, de inregistrare a contractului de catre expert.
Daca veti ajunge in instanta, puteti anexa o copie dupa acest contract la dosarul cauzei.
Daca acest contract are semnaturi si parafe din partea partilor contractante, nu vad de ce nu ar fi un document oficial. Aveti posibilitatea, sa inregistrati acest contract la un notar.
Daca un expert contabil judiciar numit de instanta aleator nu depune impreuna cu raportul de expertiza documentele justificative care stau la baza calculului unor pretentii si nuci nu face un calcul pertinent in acest sens ci scrie doar generalitati care nu au legatura cu cazul ba mai mult are de rezolvat obiectiunile admise de instanta si nu le rezolva ce se poate face ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
baronaurelia, utilizator
Nu spune nimeni sa faca cercetari dar sa solicite documente justificative si sa faca calcule conform legilor in vigoare sunt obligati sau doar trebuie sa ne bucuram pentru faptul ca ne acorda un pic de atentie si ne iau degeaba 1000 de lei.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
baronaurelia, utilizator
@baronaurelia
Abordati un alt subiect, deci trebuia sa deschideti o alta discutie.
Expertul trebuie sa raspunda in cadrul raportului de expertiza, la toate obiectivele fixate de catre instanta pentru expertiza. In cadrul raportului, expertul mentioneaza acte legislative in vigoare la care face referire (pentru acestea nu depune documentul respectiv) pentru a intocmi raportul. Daca utilizeaza si alte documente (in afara celor publicate in monitorul oficial), pe care le-a primit de la partile in proces sau le-a procurat singur, atunci anexeaza aceste documente la raportul de expertiza.
Expertul are obligatia sa depuna raspuns scris, la obiectiunile formulate de catre parti, in scris (acceptate si de instanta de judecata), la raportul de expertiza.
Aprecierea calitatii raportului de expertiza si a raspunsurilor expertului la obiectiile formulate de partile in proces sunt de competenta instantei de judecata.
Pentru neindeplinirea sarcinilor sale, care rezida din activitatea de expertiza, expertul poate primi o amenda judiciara, de la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la expertiza contabila judiciara pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Am solicitat in instanta efectuarea unei expertize contabile judiciare. Am incheiat si un contract cu un expert contabil parte, in care acesta ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti? serban.mirela74 serban.mirela74 Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge? Detalii: Intr-un dosar de cercetare ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)