avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Revendicare imobile nationalizte
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Revendicare imobile nationalizte

Buna seara
Sotul decedat al unei cunostinte avea un apartament in Bucuresti si unul in Craiova, care au fost nationalizate prin Decretul din 1950. Am 3 intrebari:
1) Daca acum se mai pot revendica imobilele.
2) Daca da, ce formalitati trebuie intreprinse si unde.
3) Barbatul cunostintei mele avea si un nepot dintr-o alta casatorie.
Cum se poate verifica si unde daca acel nepot a revendicat imobilele sau care este situuatia actuala a imobilelor,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 08:39, 31 Octombrie 2014
1. Nu
2. Au fost instituite anumite termene in vederea notificării.
3. Daca a făcut cerere in termen respectivul nepot, nu puteti sa cereți nimic de la acesta, legea fiindu-i favorabilă in cazul in care este singurul notificator in termen ( culege singur toată moștenirea).
O precizare. Nepotul nu era in drept sa notifice primaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobile nationalizate mpaul1952 mpaul1952 Buna ziua Sotul unei matuse de ale mele a avut un apartament care a fost nationalizat prin Decretul 92/1950. Sotul a murit in 1994. Matusa nu mai stie ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil cu act vinzare cumparare de mina teodor badescu teodor badescu Pot revendica imobil in baza unui contract vinzare de mina din anul 1950,imobil ce a fost nationalizat prin decretul 92/50si revendicat de mostenitor legal.Se ... (vezi toată discuția)