avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie reparatie gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie reparatie gard

Buna ziua,
doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea doresc sa inlocuiesc partea de fier care este un model invechit cu bare de fier vericale?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: stancalia , utilizator 23:10, 27 Octombrie 2018
Daca gardul a fost acolo si doar il reparati, nu aveti nevoie de autorizatie de constructie.
Daca gardul nu a fost acolo si acum il faceti sau daca gardul a fost construit intr-un anumit fel (exemplu din lemn, sipca, etc) si acum vreti sa il faceti altfel (cu fundatie, beton, comama, fier, etc) va trebuie autorizatie.
Acum, in concret mai depinde si unde este ampasat adica in mijlocul orasului sau la marnea satului (desigur legea este unitara in toata tara, dar aplicarea ei nu). Deci, raspunsul este gri.
Buna ziua,
gardul exista dar este degradat, iar amplasarea este in oras, strada este circilata
Multumesc pentru raspuns
Daca il modificati va trebuie autorizatie de construire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am avut aceeasi problema anul trecut.
raspunsurile precedente sunt corecte, daca doar consolidati gardul folosind acelasi tip de materiale ce au fost folosite in trecut, nu va trebuie autorizatie.

daca treceti de la lemn la tabla sau de la tabla la zidarie, va trebuie autorizatie.

va pot ajuta cu actele necesare, pe Dvs sau oricine va mai citi subiectul:
- extras ortofotoplan cu nr de carte funciara de la OCPI judetean , cca 30 ron
- certificat de urbanism de la primaria localitatii, cca 20 ron
- aviz mediu, cca 100 ron
- proiect de la arhitect, cca ???
- autorizatie constructie de la primaria localitatii, cca 50 ron

tarifele sunt orientative si de asemenea lipseste 1 act din lista, la un cost de cca 200 ron, deoarece in urma discutiei telefonice intre arhitect si urbanistul de la comuna, s-au pus de acord sa nu-l solicite.

informal, va pot spune ca urbanistul si-a facut cruce prin telefon cand a auzit ce voiam eu sa fac (autorizatie de constructie pentru schimbarea unui gard din lemn in tabla+fundatie) si a zis ca nu prea a avut cazuri de astea.

dar legal, la schimbarea tipului de gard va sunt necesare toate cele de mai sus, mai ales daca aveti probleme cu vreun vecin sau cu autoritatile locale.

daca treceti de la lemn la tabla sau de la tabla la zidarie, va trebuie autorizatie.

legal, la schimbarea tipului de gard va sunt necesare toate cele de mai sus, mai ales daca aveti probleme cu vreun vecin sau cu autoritatile locale.



1--- Vecinul meu si-a facut in urma cu 6 ani gard la drum,nu era gard acolo,era loc deschis,a facut gard cu fundatie si scandura iesind circa 1 metru in drum pe toata deschiderea de 80 metri...micsorand astfel drumul,am anuntat primarul dar acesta ridica din umeri cica ,,lasa-l dracu'',ce sa ii fac? ''??
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2015
constantin29, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizare reparație gard Ilie M Ilie M Bună seara, As dori sa știu dacă îmi trebuie autorizatie de construcție pentru reparația unui gard. Aceasta este amplasat intre 2 proprietăți și a ... (vezi toată discuția)
Anexa gospodareasca aleee_h aleee_h Am construit o copertina din lemn in lateralul si putin in spatele casei,pentru a depozita lemnele, fara fundatie, acoperita cu fasi de tabla, fara ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)