Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de cumparare teren concesionat de la primarie

buna ziua, as dori un raspuns bine intemeiat legal cu privire la urmatoarea situatie: am concesionat o suprafata de teren ce apartine unei primarii, acest teren a fost folosit pentru a construi un balcon exterior la un apartament situat la parterul unui bloc, apartamentul fiind propritate personala. In contractul de concesiune se stipuleaza ca terenul se concesioneaza direct, pe o perioada egala cu existenta constructiei facute pe teren. Intrebarea mea este daca pot cumpara acest teren? De la prtimarie mi s-a spus ca tb organizata licitatie publica, facut cadastru si evaluare de catre un expert, insa am mai citit putin legislatia si din cate am inteles, daca pe teren exista o constructie, as avea un drept de cumparare directa, fara licitatie. Va rog sa ma lamuriti putin cu procedura si actele necesare daca se poate. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Concesiune Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren din domeniul privat al primariei. MANOIL MANOIL Doresc sa cumpar un teren situat in zona de deal ,in extravilanul orasului un loc foarte frumos pentru o cabana si o livada. Nu stiu care este procedura si ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol si intravilan de la primarie bukinst bukinst In ce conditii se poate concesiona teren agricol in extravilan precum si o parcela de teren intravilan pentru constructia unei case. Trebuie licitatie sau se ... (vezi toată discuția)