avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune

Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile la început, momentan acel teren aparține domeniului public, cei din primărie au zis ca în urma ședinței de consiliu urmează sa fie trecut în domeniul privat pt ca mai apoi sa poată fi cumpărat ulterior construirii locuinței. Proiectantul ne-a spus ca legea s-a schimbat și pe terenuri concesionate nu se mai pot construi clădiri definitive. Întrebarea mea este, se poate construi casa pe acel teren și apoi sa îl putem cumpăra, sau nu?! Nu as vrea sa ma trezesc ca locuinta mea va trebui demolata ca legea s-a schimbat. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
Ungureanu E, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ungureanu E , utilizator 10:35, 16 Martie 2020
Aveți autorizație de construire emisă? Dacă terenul va fi trecut în domeniul privat îl veți putea cumpăra.
Se poate construi casa pe un teren concesionat.

Terenul l-ati luat in baza legii 15/2003? Daca da, atunci potrivit art. 8 din aceeasi lege “Dupa finalizarea construirii locuintei, consiliul local poate hotari, la solicitarea proprietarului locuintei, vanzarea directa catre acesta a terenului respectiv. Pretul de vanzare se stabileste prin expertiza tehnica, intocmita de un expert evaluator autorizat si aprobata de consiliul local.”,
Autorizația urmează sa fie emisa. Va mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua! În contract nu scrie nimic de legea 15/2003, scrie de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 Cod Administrativ, cap. III, sect. a-3-a, privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica, aprobată cu modificări prin legea nr. 22/2007. Va mulțumesc pentru răspuns!
Puteti sa construiti pe teren concesionat mai ales daca se stipuleaza in contract ca s-a facut pentru construire. Concesionarea se face pe o perioada de 49 de ani cu posibilitatea prelungirii. In 49 de ani pot sa intervina multe prevederi legislative printre care si cea in care sa puteti cumpara terenul. Nimeni nu va demola constructia atat timp cat va veti achita redeventa ptr terenul concesionat.

Alte discuții în legătură

Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Concesionare teren privat al primariei beatrice cucu beatrice cucu Buna ziua Am o intrebare la care nu am gasit raspuns in legea concesiunii, terenul pe care doresc sa-l concesionez trebuie sa fie liber de sarcini - ... (vezi toată discuția)
Concesiune irinairinairina irinairinairina Buna ziua! As vrea sa cumpar o casa in pantelimon si mi s-a zis ca terenul pe care este casa are o concesiune pe 49 ani. Cu alte cuvinte, cumpar doar casa, ? ... (vezi toată discuția)