avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie handicap

In anul 2008 am fost diagnosticata cu cancer de col uterin si am fost operata.In urma interventiei chirurgicale au fost descoperite doua tumori maligne,una de col si alta de corp uterin.Dupa 6 ani am facut metastaza si mi s-a descoperit un nodul la plaminul sting fiind operata din nou pe 15 Mai 2014 urmata apoi de chimioterapie.Intrebarea este in ce grad de handicap ma incadrez conform legii.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:47, 4 Noiembrie 2014
Gradul de handicap este stabilit de o Comisie de specialitate in acest sens, in baza actelor medicale ce le veti depune.

Serviciul de evaluare complexa a persoanelor adulte cu handicap (SECPAH) - structura din cadrul DGASPC, infiintata in baza art. 88 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, responsabila pentru evaluarea/reevaluarea complexa a adultului cu handicap.

Multa sanatate!
Numai comisia medicala de expertiza medicala persoane cu handicap este abilitata sa verifice documentele medicale,eventual sa dispuna investigatii suplimentare pentru constatare stare actuala afectiune,dupa care aceasta va dispune eliberare de decizie /certificat de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire grad handicap dabija mihai dabija mihai In 2015 am operat o pe mama in varsta de 63 de cancer la san, amputandui ambii sani. Dupa operatie din nov 2015 pana in nov 2016 comisia de pensii i-au dat ... (vezi toată discuția)
Pensie de handicap Alexadanda Alexadanda In urma cu 1 an mama , pensionara, a fost diagnosticata cu cancer de san și i-a fost extirpat un san. In urma acestei operații ar avea dreptul la un ajutor, ... (vezi toată discuția)
Stabilirea gradului de handicap Mofir Mofir Tatal meu in varsta de 66 de ani a fost diagnosticat cu tumora pulmonara stanga gradul IV(cu metastaze la celalalt plaman),HTA gradul II,cardiopatie ... (vezi toată discuția)