avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati abuzive de catre Mars Collection
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati abuzive de catre Mars Collection

Buna ziua,
Am fost client Vodafone o perioada buna de timp pana in 2012 cand nu am mai vrut sa platesc serviciile lor de proasta calitate la acea vreme. S-a strans o datorie totala (pana la stingerea contractului meu) de 1119,70 lei
In timp, Vodafone a cesionat contractul meu unei firme de recuperari creante, Mars Collection.
Am primit o somatie de plata de la firma de recuperari pentru suma de 1350 lei. Aveam vreo 3 numere de telefoane fixe de la firma respectiva dar niciunul nu era valabil, iar in acel moment am hotarat sa merg la sediu Vodafone sa imi achit datoria, printr-un angajament de plata facut anterior cu cei de la Relatii cu clientii.
Am platit in 2014 august, septembrie si octombrie sumele 400 lei, 200 lei si respectiv 200 lei, urmand ca astazi sa sting datoria mea fata de cei de la Mars Collection platind in acelasi mod prin casieriile Vodafone (care mi-au incasat banii si mi-au spus sa pastrez chitantele). Vodafone in tot acest timp a virat banii catre Mars Collection fapt confirmat si de cei de la Mars Collection.
Insa astazi, cand am sunat la Mars Collection ca sa stiu suma exacta care o am de achitat sa sting datoria mea fata de ei (nr de telefon valabil l-am primit de la sediul Vodafone) mi-au spus ca mai am de achitat, pe langa cei 800 de lei deja achitati inca 1120 lei, cu mentiunea ca aceasta suma creste mereu datorita penalitatilor care se aplica.
Astazi am refuzat sa mai achit restul de plata, deoarece mi se pare o abuziva aceasta actiune, deoarece pe somatie scrie ca am de plata 1350 lei iar la telefon imi calculeaza o suma totala de 1920 lei - 800 lei achitati = rest de plata 1120 lei.
La telefon le-am spus ca eu nu am nici un contract cu Mars Collection ca sa imi puna penalitati cum vor ei si ca nu le voi mai plati nimic de acum incolo, iar ei mi-au zis un "OK" sarcastic si au inchis telefonul.

As vrea sa fac ceva, in acest sens. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa apelez la ANPC, la o instanta judecatoreasca pentru aceste abuzuri cu penalitati...???
Din cate am observat pe internet, s-au mai castigat procese impotriva acestei firme.

As aprecia raspunsul dvs.
Cu stima,
Nicu
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 16:21, 7 Noiembrie 2014
V-au luat de fraier si va pun sa platiti cat nu face. Trebuia sa nu platiti nimic de la inceput. Iar daca tot ati platit trebuia sa o faceti cu hartii scrise si la recuperatori nu la Vodafone, specificand clar pe ordinul de plata ce intelegeti sa platiti. Acu, daca ati procedat asa.. si v-au scazut penalizari in loc de debite principale, nu stiu ce puteti face. Cereti o situatie cu modul in care au fost scazute sumele pe care le-ati platit, aveti acest drept. Oricum sumele ramase mi se par foarte mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o foaie ciudata de la sc.mars collection srl. constanta ioni_10 ioni_10 nu am platit factura de 6 luni...avand suma 600ron...am primit somatie de la vodafone, si acum am primit de la sc. mars collection srl. , o foaie scrisa de ... (vezi toată discuția)
Mars collection mada215 mada215 Buna ziua!si eu am primit o citatie pt data de 23.05.08, de la constanta in proces cu mars collection s.r.l....suma neachitata este de 73.41usd, penalitatile ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata vodafone de vreo 4, 5 ani amigosss amigosss Bună seara În anul 2010 am solicitat telefonic intreruperea contractului Vodafone valabil pana in luna martie 2011,din motive obiective, pentru care mi ... (vezi toată discuția)