avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Diferente de suprafata, lipsa numar cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Diferente de suprafata, lipsa numar cadastru

Am sa incerc sa detaliez in pic situatia, sa intelegeti mai bine, poate astfel imi veti putea raspunde.

Am mostenit un teren intravilan (cu o casa de locuit) in mediul rural, cu suprafata de 1200 mp in cartea funciara.

Am pornit sa cerem autorizatie de construire (pentru a mari casa) contactand un proiectant si o firma de topografiere.

Au masurat terenul pentru a realiza un desen tehnic necesar proiectantului si pentru certificatul de urbanism, si a iesit o suprafata de 1800 mp. Mentionez ca terenul a fost deja inconjurat de multi ani, la primarie plateam de ani de zile impozit pe 1800mp, este clar ca suprafata nu este luata de la vecini, si in general terenurile nu corespund cu cartea funciara. De aceea a masurat primaria suprafetele si se plateste impozit la suprafata fizica...

Ni s-au sugerat 2 cai de rezolvare. Una ar fi sa cautam un avocat si prin judecatorie vom putea trece cumva suprafata fizica pe cartea funciara. A doua ar fi ca firma de topografiere sa realizeze documentatie pentru 1200 mp si sa primim astfel autorizatia de construire.
Ce parere aveti?

In cartea funciara apar doar numere de top, nu si numere de cadastru. Firma de topografiere sustine ca va trebui sa obtin numere de cadastru, referindu-se la ODG 700/ 07.07.2014 art 276 (2). Chiar este obligatoriu sa obtin un nr de cadastru?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: csz33 , utilizator 21:18, 8 Noiembrie 2014
Este vorba de o suprafata prea mare, asa ca prima varianta este cea indicata, si doar prin instanta se poate obtine o hotarare care sa tina loc de act de vinzare-cumparare.
In prima varianta se poate cere granituire si apoi o rectificare de suprafata. Adoua varianta nu se poate realiza deoarece suprafata reala este cea masurata si difera fata de cea din inscrisuri .
Singura cale este sa va rezolvati intai situatia juridica a terenului pe care sunteti proprietar.
Alegand sa corectez suprafata in cartea funciara, obtinand o hotarare prin instanta, cam care ar fi pasii de urmat? Trebuie apelat si la vecini, trebuie facute masuratori topografice la ei? Ma cam ingrijoreaza acest lucru pentru ca sunt in numar de 8, pentru ca pe o parte sunt 7 parcele perpendiculare... Care ar fi costul estimat al operatiunilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mult decat in acte !!! va rog, ajutor !!! claudiu2406 claudiu2406 Buna ziua, sunt nou pe forum si am o problema foarte delicata. M-am hotarat recent sa schimb acoperisul casei din tigla in lindab, pentru asta trebuie ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru casa +teren mentionez ca parintii mei ( ... emy1991 emy1991 Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii mei ( tata decedat ) locuiesc intr-o comuna de 60 ani avand casa si suprafata de 1850 mp inregistrati ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata intre titlu de proprietate si masuratoarea ptr cadastru Adriana68 Adriana68 Suprafata din certificatul de proprietate ( teren+casa ) difera mult de suprafata masurata de cel care imi face cadastrul. In titlu de proprietate am 1335 mp, ... (vezi toată discuția)