avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie apartament

Buna ziua,

Sunt interesata de achizitionarea unui apartament de la BRD. Acest apartament impreuna cu alte 2 reprezinta garantia adusa de o firma care a dat faliment, pentru un imprumut de cateva sute de mii de euro. Unul dintre cele 3 apartamente s-a vandut deja. Proprietarii apartamentului pe care doresc sa il cumpar eu sunt parintii administratorului.
As dori sa stiu care sunt riscurile la care ma supun si ce pasi ar trebui sa urmez pentru a fi cat de cat sigura ca nu pierd banii(am citit despre un caz cand debitorul a carui apartament fusese vandut de catre banca, a castigat ulterior procesul cu banca si cumparatorul s-a aflat in situatia de a fi evacuat si de a da in judecata banca pentru a-si recupera banii dati).

Multumesc anticpat
Cel mai recent răspuns: Eugen Huruba , Executor judecatoresc 15:59, 30 Mai 2009
In acest caz nu cred ca trebuie sa va faceti prea mari probleme, daca apartamentul pe care doriti sa-l cumparati este adjudecat parintilor administratorului societatii aflate in faliment, mai ales daca este si unicul asociat al acelei societati.
Nu s-a inteles corect. Parintii au girat cu apartamentul lor creditul firmei fiului. Acest apartament doresc sa il cumpar eu.
girantii pot fi urmariti in subsidiar, iar daca au adus casa ca si garantie, in principiu, nu ar trebui sa fie nicio problema....discutati insa cu un notar...
Daca apartamentul este vandut de catre sau la solicitarea celui in favoarea caruia este inscrisa ipoteca, si alte sarcini nu sunt inscrise in CF, nu va supuneti nici unui risc.

Alti creditori, cu exceptia celor cu ipoteci inscrise, nu pot solicita inceperea ori continuarea executarii silite, deschiderea procedurii de insolventa sespendand orice actiune judiciara sau extrajudiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat, proprietarul are datorii mari liviu2711 liviu2711 Salutare! Imi cer scuze daca intreb ceva despre care s-a discutat deja! Doresc sa achizitionez un apartamen prin credit ipotecar. Apartamentul respectiv, care ... (vezi toată discuția)
Proprire cont giranti anamaria30 anamaria30 buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe ... (vezi toată discuția)