avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare drept de proprietate

În anul 1986 printr-o decizie a Com.Ex. a cons.popular s-a transmis din administrarea Inspectoratului şcolar Judeţean în administrarea unităţii noastre un imobil pe baza unui proces verbal. În momentul în care am dorit să întăbulăm dreptul de administrare în cartea funciară nu am fost în măsură să prezentăm cartea tehnică, respectiv dovada existenţei clădirii..
În anul 1990 unitatea noastră s-a transformast în regie autonomă iar în anul 2013 în societate comercială iar valoarea reevaluată a clădirii respective( pentru care am plătit tot timpul impozit) a fost trecută în capitalul social..
Dorim întăbularea acestei clădiri. Ce putem întreprinde având în vedere faptul că nu deţinem decât aceea decizie de transfer a dreptului de administrare din 1986 ? }n CF este înscris doar terenul pe care s-a edificat imobilul.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
machis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:36, 10 Noiembrie 2014
Veti solicita autorizatia de contructie de al fostul proprietar, sau de la arhivele statului, cereti situatia juridica de la primarie unde veti afla cine plateste impozit .
Reg 700/2014 cadastru: Art 89:
"(2) În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, înscrierea se face în baza:
a) autorizaţiei de construire sau, în lipsa acesteia, a certificatului de atestare fiscală prin care se atestă achitarea tuturor obligațiilor fiscale de plată datorate autorității administrației publice locale în a cărei rază este situată construcția;
b) documentaţiei cadastrale.
"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de extindere garaj din lemn ionchilalau ionchilalau Buna seara.Va rog sa-mi raspundeti daca un garaj din lemn construit in 1990,fara autorizatie de constructie a fost prins in actul de vanzare-cumparare,este ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interpreta legea nr. 7/1996? Cris1971 Cris1971 Cum se poate interpreta Legea nr. 7/1996? [i]\\"Art. 36. - (1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa in urma sentintei - anexele nu sunt mentionate si nu s-au intabulat kadewe kadewe Buna ziua, Doresc sa postez urmatoarea intrebare,poate cineva ma ajuta ce pasi am de urmat,multumesc anticipat. In baza unei hotarari judecatoresti am ... (vezi toată discuția)