avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere venituri suplimentare in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere venituri suplimentare in timpul concediului de ingrijire copil

Buna seara!
Pot obtine venituri si prin deschiderea unui srl in baza OG privind veniturile suplimentare in perioada de concediu ingrijire copil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 13 Noiembrie 2014
Potrivit art.16 din OUG nr.111/2010 (modificat prin Legea 126/2014) :
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

Asadar, in perioada CCC se pot obtine venituri in valoare de maxim 6 ISR (6 x 500 = 3000 lei).
Multumesc pt raspuns!
Asadar pot obtine venituri din activitatea pe srl, dar mi se pare extrem de putin doar 250 roni pe luna. Corectati-ma daca nu am inteles eu bine.
Ati inteles bine . Intr-adevar, suma este de maxim 3000 lei/an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si venituri complementare CDE1407 CDE1407 Buna ziua Ma pregatesc cat de curand sa intru in concediu ingrijire copil. Vreau sa stiu daca mai pot inregistra venituri din activitati suplimentare (de ... (vezi toată discuția)
Venituri in afara ccc felisana felisana Buna ziua! Avand in vedere faptul ca in 2014 s-a modificat OUG 111/2010 prin legea nr. 126/2014, si anume: 1. La articolul 16, alineatul (3) va avea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere a copilului hoteaflorina hoteaflorina am auzit ca este ceva lege acuma noua legata de indemnizatia pentru crestere a copilului , cica , pot sa beneficiez de aceasta indemnizatie si sa si muncesc cu ... (vezi toată discuția)