avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bilant de lichidare noiembrie 2014
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bilant de lichidare noiembrie 2014

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii si daca se poate, si temeiul legal pentru urmatoarea situatie:
O societate doreste sa se lichideze voluntar, fara lichidator.
Pana acum, bilantul era depus in forma prescurtata.
Ce trebuie depus la ANAF si Registrul Comertului in vederea lichidarii. Bilantul de lichidare va fi in forma lunga sau prescurtata? Ce altceva in afara de acest forumular se mai depune ( rapoarte, anexe, note explicative, etc )?
Care este procedura?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 16:43, 26 Noiembrie 2014
Dizolvarea si lichidarea simultana(fara lichidator) se poate face in temeiul art.227 alin.(1) lit.d). si art 235 din Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale.
Bilantul de lichidare va fi formularul S 1039 valabil pentru finele anului precedent lichidarii. Acesta se depune atat la ANAF cat si la Registrul comertului. Mai trebuie intocmite si anumite declaratii,in functie de soldurile conturilor din balanta de verificare,anterioare datei bilantului de lichidare. Se pare ca alte anexe la bilantul de lichidare,se depun in functie si de solicitarile Administratiei fiscale de domiciliu a contribuabilului.
Procedura si actele necesare le gasiti pe site-ul Registrului Comertului, la link-ul:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in lichidare doreste radiere ruxandraverman ruxandraverman Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am si eu o speta care ma depaseste putin. O societate comerciala a inceput procesul de lichidare-dizolvare-radiere ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)