avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Depunere expertiza nesemnata de unul din membrii ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Depunere expertiza nesemnata de unul din membrii comisiei de expertiza

Buna ziua,
Va supun atentiei urmatorul caz: in situatia unei expertize tehnice judiciare dispusa de instanta pentru un caz de expropriere teren conform L 33/1994, in comisia de experti unul tergiverseaza dezbaterea lucrarii, iar in final nu semneaza lucrarea. Intrebari:
1. Ceilalti 2 experti pot depune lucarea in instanta mentionand faptul ca cel de-al treilea nu doreste semnarea ei?
2. In cazul in care se depune lucrarea numai de cei 2 acestia trebuie sa aduca explicatii pt refuzul celui de-al teilea membru?
3. Se mai poate depune decont pentru onorariu provizoriu/final de cei doi care au realizat in cele in urma lucrarea, daca da, in ce mod?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:59, 17 Noiembrie 2014
Cei trei experti, dupa ce stabilesc de comun acord (tinand cont de termenul de judecata si de termenul de depunere raport, stabilit de catre instanta) vor convoca partile, impreuna, la aceeasi data, ora, loc, pentru desfasurarea activitatilor legate de expertiza, in teren.
Daca unul din experti nu se prezinta la expertiza, atunci in procesul verbal incheiat la fata locului, se mentioneaza acest fapt, iar procesul verbal se semneaza de catre ceilalti 2 experti si de catre ceilalti participanti. In PV se mentioneaza la semnaturi, nominal, toti cei care ar trebui, sa participe la expertiza, conform convocarii facute, prin adresa recomandata cu confirmare de primire.
PV incheiat la data expertizei, adresele de convocare si confirmarile de primire se depun in copie/ original - confirmarile, la dosarul cauzei.
Este posibil, ca al 3-lea expert, desemnat de catre instanta pentru efectuarea expertizei tehnice judiciare, sa nu fie de acord cu concluziile din raportul de expertiza. In acest caz, poate formula concluzii separate, in care isi sustine punctul de vedere. Aceste concluzii separate se poate depune la dosarul cauzei, o data cu primul raport sau separat.
1. Se poate depune raportul cu 2 semnaturi. Daca refuzul semnarii de catre cel de-al 3-lea expert este cert, se poate mentiona acest lucru in adresa de depunere a raportului la dosar.
2. Explicatii trebuie sa dea cel care refuza semnarea raportului de expertiza.
3. Onorariul provizoriu a fost stabilit de catre instanta de judecata. Pentru onorariul definitiv plus cheltuielile, fiecare expert depune cate un decont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica judiciara gaby83 gaby83 Buna ziua, intr-un proces de revendicare imobiliara, mi s-a admuis o expertiza topo. Am un plan vechi din 1990 vizat de OCOTA care a stat la baza intabularii ... (vezi toată discuția)
Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul ... mlautaru mlautaru Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul desemnat la rezolvarea obiectivelor ? Poate face propuneri pe care expertul desemnat sa le ... (vezi toată discuția)
Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)