avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere retroactiva neachitata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere retroactiva neachitata

Buna seara,
In urma unui proces de custodie si stabilirea pensiei de intretinere pentru minorul in varsta de 2 ani si 5 luni rezultat dintr o relatie de concubinaj cu urmari violente s a hotarat custodia comuna cu domiciliul la mama si vizitele tatalui de 2 ori pe saptamana in prezenta acesteia ,fara weekenduri si vacante in prezenta exclusiva a tatului pana la varsta de 5 ani ai minorului ,s a mai stabilit o pensie de intretinere cat si plata retroactiva pe durata procesului (11 luni ) cheltuieli de judecata,etc.
Pana in prezent tatal nu a achitat aceasta datorie retroactiva decat lunarpensia de intretinere stabilita care o vireaza in contul bancar .
Ce proceduri sunt pentru recuperarea pensiei retroactive? tre sa deschid alt dosar in instanta? sa mi angajez alt avocat? sau se aplica o plangere penala pt abandon de familie?La fel cu cheltuielile de judecata de pe perioada procesului care au fost mentionate in hotararea judecatoreasca ca”se compenseaza” ceea ce nu am inteles exact ce se intampla cu ele.
Exista un termen limita pt a intenta proces/plangere impotriva tatalui minorului pentru neplata pensiei retroactive? sau pot si dupa 5-10 ani sa solicit ceea ce am obtinut la proces in 2013?
Totodata cum pot solicita majorarea pensiei de intretinere desi tatal minorului face dovada ca are un venit minim pe cartea de munca ca si angajat dar detine bunuri personale in valoare de peste 80 mii de euro in tara cat si in strainatate(pot dovedi asta in instanta cu acte)? se iau in considerare ?Cui trebuie sa ma adresez ? In conditiile in care tatal se plimba cu o masina de 50.000 euro platita cash iar copilului ii revin 362 lei lunar .


Multumesc
puteti sa legalizati hotararea si sa apelati la unexecutor judecatoresc ca s-o execute.
puteti face actiune de majorarea pensiei daca aduceti dovezi clare ca salariul i s-a majorat.
Multumesc.

Salariul nu i s a majorat ,are venituri din alte surse (din strainatate unde este actionar )
Totodata intampin probleme in scoaterea copilului din tara pentru scurte deplasari /vacante in strainatate .Ma pot adresa instantei si cu cat timp inainte ar trebui sa ma adresez instantei pentru a mi se oferi o procura/hotarare judecatoreasca pe care sa o pot folosi in deplasarile mele cu minorul ?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Puteti face dovada veniturilor? Atunci aveti sanse.
Pentru iesirea din tara, depinde de instanta si incarcarea ei. Mai degraba negociati cu tatal, vine sa vada copilul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)
Partaj, custodie comuna, pensie de intretinere Radu345 Radu345 Buna seara! Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in strainatate din 2007, in acelasi an finalizandu-se si divortul din Romania. Din casatorie a rezultat ... (vezi toată discuția)