avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... LEGEA IN ISLAM(LA MUSULMANI)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

LEGEA IN ISLAM(LA MUSULMANI)

Daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva despre legea la musulmani,referitor la divort.Ma refer la un caz mai delicat:un musulman de origine egyptean cu trei copii(3 fete)una de 19 ani iar celelalte doua 16 ani,sotia tot musulmanca egypteanca.Intrebarea mea este:care este majoratul la copiii musulmani 18 ani sau 21?Si daca respectivul poate divorta de sotie inainte avind copiii minori,sau numai dupa ce acestia vor implini virsta majoratului procedurile dupa legile islamice,vor fi ma usor de suportat de catre acesta?Tin sa mentionez ca respectivul vrea sa divorteze dar nu sa i-a copiii in custodia lui ci sa ii lase sotiei,problema este alta legata de divort,daca acesta va inainta divortul si copiii sint inca minori el va trebuii sa suporte niste proceduri enorm de costisitoare,pe cind daca copiiii ar fi deja majori,legea ar fi alta,asta este o sursa nu tocmai sigura 100% de aceea v-as ruga frumos daca aveti informatii sa imi raspunde-ti.Va multumesc!
P.S.AMINDOI SINT CETATZENI EGYPTENI(SOTIA LOCUIND IN EGYPT,RESPECTIVUL IN ALTA TARA ISLAMICA).
Cel mai recent răspuns: life is short , utilizator 19:12, 31 Mai 2009
Nu cred ca va poate ajuta cineva pe drept egiptean.
De ce nu consulta un avocat din Egipt?
Legea e total diferita fata de Romania.
D-le avocat,daca era vb ca problema sa se afle pe tarimul nostru romania,credeti-ma ca specificam acest lucru,dar deoarece nu se afla,ci am specificat ca este vb de tarile arabe.VA ROG SA IMI RASPUNDE-TI NUMAI DACA CUNOASTETI LEGEA MUSULMANA SI APLICAREA EI IN CAZUL RESPECTIV(NU IN ROMANIA CI INTR-O TARA ISLAMICA).ASTEPT INFORMATII LEGATE DE ACEST CAZ.VA MULTUMESC!
Buna ziua.
In asentimentul colegului meu din interventia anterioara, cred ca e putin probabil sa "walk like an Egyptian" in legislatia lor ca si licentiat in drept in Romania. Dar iata ce am gasit pt Dvs.: [ link extern ]
- in speranta ca sunteti un bun cunoscator al limbii engleze. Va recomand in special sectiunea divortului, cu incepere de la pag.12 "Contemporary divorce legislation in Egypt" , cu precadere tipul 4 de divort (KHUL) pag.17, care reprezinta ultima modificare adusa prin L.1/2000 statusului de persoana inferioara a femeii. Pe scurt, el poate divorta practic nemotivat si poate chiar revoca divortul, dar ea poate intenta divort numai daca renunta la toate drepturile ei financiare. Sunt sigura ca lecturand pe indelete studiul, veti gasi raspuns la toate nelamuririle Dvs.
Si dintr-o alta sursa : "Egypt’s custody laws do not reflect internationally acceptable standards nor do they take the best interests of the child into account.By law, physical custody of any children born of the marriage is automatically transferred to the father at the age of ten for boys and twelve for girls, unless the parents reach an alternative extra-judicial agreement or a judge orders an extension of the mother’s custody.The threat of losing custody of children leaves divorced women with the permanent risk of becoming homeless once children reach the age where custody may be transferred to an ex-husband. A divorced woman’s entitlement to either reside in the matrimonial home or to receive support for living elsewhere is entirely contingent upon her having custody of the children. Should her custody be terminated at any point, her right to support for shelter would disappear."


O zi frumoasa :)
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
godspeed, utilizator
la musulmani majoratul are loc la varsta de 21 de ani. De regula, tatal pastreaza copii( daca acestia au varste de peste 7 ani, in special fetele de peste 12- 13 ani ) insa daca mama poate proba faptul ca tatal este un betiv, nu are mijloace materiale, copiii ii pot fi incredintati acesteia.
VA MULTUMESC D-NA GODSPEED PT ACESTE INFORMATII,LINK-UL, CARE M-AU AJUTAT LA DILEMA PROBLEMEI :)ACESTE INFORMATII CHIAR IMI SINT DE FOLOS,VA MULTUMESC DIN SUFLET SI O SEARA CIT MAI PLACUTA VA DORESC:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)
Trimis comisiei eu, va rog fiti de partea dreptatii si promovati-l, prieteni juristi amy_pilot amy_pilot Sirs, I address this to you as I am a young proffessional citizen in the country which has been selected to reach the EU commission the ... (vezi toată discuția)
Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)