avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public: cumul pensie - salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public: cumul pensie - salariu

Un functionar public (64 ani) caruia i-a fost emisa de Casa de Pensii decizia de pensionare pentru limita de varsta prin reducerea varstei standard de pensionare (grupa de munca) poate sa lucreze in continuare in baza aceluiasi raport de serviciu prin cumul pensie-salariu pana la implinirea varstei de 65 de ani?
Multumesc cu anticipatie pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 25 Noiembrie 2014
Poare sa lucreze, numai in conditiile in care va fi admis la concursursul sau examenul organizat pentru ocuparea acelui post.
Raportul de serviciu a incetat odata cu iesirea la pensie.Solicitati la ANFP daca un pensionar cu limita de varsta mai poate participa la un examen de functie publica .Desii nu cred.
Aveati posibilitatea sa lucrati pana la 65 de ani ,lucru pe care nu l-ati facut,ati acceptat pensia.
Care ar fi textul de lege care sa-i interzica unui pensionar sa participe la un concurs ?
art.98 alin 1 lit d din Legea 188/1999 r2.
Articolul invocat nu are nicio legatura cu interdictia de a cumula pensia cu salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii? zzzionut zzzionut Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici pot cumula pensia cu salariul in institutiile publice animarsrl animarsrl Buna ziua, Intr-o institutie publica locala exista un functionar public,care a formulat cerere pentru a fi mentinut in functia publica dupa pensionare limita ... (vezi toată discuția)