avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Buna ziua,am divortat in 2012,dupa pronuntare instanta a decis ca minorul sa ramana la domiciliul tatalui,iar eu sa platesc o pensie de intretinere de 1/4 din venitul meu,in acelasi an am nascut un baietel si nu am putut merge la lucru,acum fostul sot m-a dat in judecata ptr a plati pensia de intretinere,din momentul in care nu am venit si nu pot plati ce se va intampla? Tin sa mentionez ca minorul a stat la mine un an dupa divort,fostul sot fiind plecat din tara,apoi au urmat doar vizitele,anul acesta in luna septembrie fostul sot a plecat iar in strainatate si a lasat minorul in grija surori mai mare sustinand ca are imputernicire,dar prin sentinta ambi parinti avem custodie comuna,am fost sa iau minorul la mine vazand ca in aceazi era singura in casa,bineinteles nu am reusit,de atunci ai este interzis minorei sa vina la mine de catre tata,spunand ca eu ai tulbur linistea si echilibrul,de altfel am si primit o notificare,apoi o somatie sa platesc pensia de intretinere.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: omama , utilizator 13:05, 23 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Fostul sot nu vrea sa vorbeasca cu mine si ma obliga sa platesc pensie de intretinere cu somatie ce pot face in cazul asta?neavand venit?
Multumesc
Formulati o contestatie la executare. Probabil, fostul s-a adresat direct unui executor judecatoresc, cu sentinta de plata a pensiei. De ce a fost incredintat minorul tatalui? Ar fi trebui sa formulati la notar un act, prin care sa statuati ca minorul a locuit la dvs. si ca tatal nu are, in fapt, grija de el.
Puteti cere incredintarea minorului, prin ordonanta presedentiala, dovedind ca el nu se ocupa, in fapt, de copil. Iar vizitele nu are voie sa vi le ingradeasca. Sunt prevazute vizite in sentinta?
copilul a fost incredintat tatalui deoarece martori lui au fost platiti,eu in momentul de fata nu imi permit un avocat,si nici pensia de intretinere fiindca nu am venit.
Si copilul care sta la tata tot al dvs, inteleg ca nu lucrati, insa nu va puteti ascunde de responsabilitati in spatele afirmatiei " nu am venit", asa cum gasiit resurse pt dvs si copilul cel mic, incercati sa gasiti si pt copilul mai mare. Nu zic sa ii dati pensia intreaga, dar incercati sa dati dovada de bunavointa si sa ii acordati intretinere dupa posibilitati.
Prin executare silita poate nu are ce sa va ia deocamdata, o sa recupereze cand va veti angaja, insa tatal poate sa va faca si plangere penala pt abandon.


Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are ca tata? Dragoi Simona Dragoi Simona Fostul meu sot,nu s-a prezentat la nici una din infatisarile de la divort,iar instanta mi-a dat castig de cauza mie si mi-a incredintat mie minorul,nu s-au ... (vezi toată discuția)
Nu reusesc sa iau legatura cu fostul sot si am nevoie de procura pt. copil lilianateo lilianateo Buna ziua, ma numesc Liliana, si iata care este problema mea: In anul 2006 am divortat, si instanta a hotarat ca Stefan (copilul nostru, pe atunci de 3 ani) ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil din timpul casatoriei CataAndrei CataAndrei Buna seara tuturor, As dori daca se poate sa ma ajuti in situatia mai jos prezentata : In timpul casatoriei s-a nascut minorul R., parintii au divortat ... (vezi toată discuția)