avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata?
Cel mai recent răspuns: daria_ramona2006 , utilizator 11:51, 31 Mai 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va imparti dupa cum solicita fiecare... ce legatura are minora in toata povestea asta????
Nu are nici o legatura faptul ca dvs aveti in intretinere minora.Criteriile de partajare judiciara sunt altele ,contributia sotilor la dobandirea bunurilor,daca s-au facut lucrari de inbunatatiri la imobil de la data separatiei in fapt,daca aveti sau nu locuinta.
Nu putem exclude ideea ca daca casa poate fi impartita in doua locatii pentru a evita sultele exgerate se poate lotiza si in felul acesta.Oricum legiuitorul si jurisprudenta in materie de partaj are ca finalitate principala atribuirea bunurilor pe cat se poate in natura pentru a evita sultele exgerate.
am crezut ca se da o cota parte mai mare persoanei care are copilul in intretinere , de aia am intrebat.
la partaj nu conteaza ca minora v-a fost incredintata. de regula se imparte in cote de 50-50, daca unul din soti nu dovedeste ca a contribuit mai mult.
daca cereti ca locuinta sa va fie atribuita, va trebui sa-l despagubiti pe sot
as mai avea o intrebare , va rog sa imi spuneti daca pot parasi tara fara accordul tatalui si pentru ce perioada ? mentionez ca el are dreptul la vizita o data la 2 saptamani.

Alte discuții în legătură

Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)
Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort gabytza07 gabytza07 situatia mea este urmatoarea, in caz de divort as dor sa stiu ce se intampla cu casa in care am stat pe durata casniciei, banii din banca(o suma ... (vezi toată discuția)