avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna Ziua
As dori si eu un raspuns la o problema mai delicata: in urma cu trei ani am divortat, cu fosta sotie am un copil minor. Pentru a evita o plate a pensiei alimentare cat mai mare am demisionat de la locul de munca iar instanta a stabilit pensia alimentara la salarul minim pe economie. E, de atunci eu nu am mai lucrat legal in Romania pt a evita poprirea pe salar, momentan m-am stabilit in afara Romaniei intr-o tara mambra UE unde muncesc legal.
Intrebarea mea ar fi daca fosta sotie poate sa ma execute silit aici, mentionez ca nu am de gand sa platesc acea pensie alimentara si nici nu o voi plati. Fosta sotie nu cunoaste adresa mea, doar tara in care sunt. Pot fi acuzat de abandon de familie daca nu realizez niciun venit in Romania?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 08:59, 26 Noiembrie 2014
Pensia de intretinere este datorata minorului si nu sotiei, asa ca ar trebui sa o platiti fiind in interesul copilului care nu poate trai din pensia la venitul minim pe economie. Sotia poate solicita oricand majorarea pensiei de intretinere pentru minor. Neplata pensiei de intertinere timp de 2 luni consecutiv constituie infractiunea de abandon de familie si se pedepseste cu inchisoarea.
Dv ne solicitati sfatul pentru infaptuirea unui delict?
LegisPeritum a scris:

Dv ne solicitati sfatul pentru infaptuirea unui delict?


Eu il consider doar un delict moral, deoarece fosta sotie imi interzice dreptul de a vizita copilul (nu am program de vizita stabilit de instanta), eu nu sunt de acord sa platesc pentru ceva ce nu am, de aceea am decis a lua aceste masuri, inclusiv proprietatile ce le am in tara le-am trecut pe numele unei rude apropiate ca masura de a putea fi executat silit.
Totusi intrebarea mea este daca legile din romania se aplica si pe teritoriul UE, adica daca muncesc legal (contract de muna, cont bancar, etc) intr-o tara membra UE pot fi executat silit aici pe baza unei hatarari judecatoresti din Romania?
Copilul e al dvs, ca nu il vedeti e altceva.
E abandon de familie faptul ca nu platiti. Si da, de executat va poate executa prin ministerul de justitie.
E adevarat ca poate de sila sa renunte sa se zbata pt aia 150 de lei.
Nu inteleg cum adica nu vreti sa platiti pentru ceva ce nu aveti: nu aveti un copil? daca nu e copilul dvs atunci aveti un inceput de temei, dar daca e copilul dvs .....imi pare rau pentru copilul respectiv ca are un asemenea tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizitarea minorului conditionat de plata pensiei alimentare llm llm Buna seara! Daca in sentinta de divort nu este mentionat niciun program de vizita, doar suma ce reprezinta pensia alimentara, iar prietenul meu nu si-a mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita o luna da ....doua nu .... angelabadila angelabadila va rog frumos sa ma ma ajutati !!!!!!ce pot face in cazul in care tatal plateste pensia alimentara o luna da doua nu .....sau o luna da o luna nu ...cui sa ma ... (vezi toată discuția)
Custodie copil liviaspirea liviaspirea Buna ziua, sunt divortata din anul 2009, si am custodia definitiva si irevocabila in ceea ce priveste minorul in varsta de 6 ani. Tin sa mentionez ca din 2009 ... (vezi toată discuția)