avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Obligatii declarative pentru o pj cu pct de lucru in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Obligatii declarative pentru o pj cu pct de lucru in Germania

Pj cu sediul in Romania si punct de lucru in Germania (cu contabilitate proprie) inafara de a declara cheltuielile si veniturile obtinute la acest punct de lucru in situatiile financiare anuale are obligatia declararii facturilor emise pe teritoriul Germaniei in declaratia 390 sau de a trece aceste venituri in decontul de TVA?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 13:16, 28 Noiembrie 2014
In opinia mea, punctul de lucru ar trebui sa respecte in primul rand legislatia statul german, inclusiv in ceea ce priveste TVA-ul (dar si eventualele impozite directe). Din cate inteleg sunt indeplinite conditiile de sediu permanent in Germania. In acest caz, prin analogie cu prevederile in materie din legislatia nationala, facturile emise acolo si cheltuielile efectuate se preiau in contabilitatea societatii (tinuta in Romania) pe baza unui decont, solicitandu-se totodata de la statul german documentele necesare care sa ateste plata impozitelor (pt. creditul fiscal).
Facturile emise aferente activitatii sediului permanent din Germania nu se declara in D390.
Activitatea din Germania se cuprinde in situatiile financiare, dupa cum am precizat anterior.
In principiu, respectivele facturi (atat emise cat si de achizitie) se pot trece pe Decontul de TVA romanesc la rubricile de neimpozabile in Romania, dar, la fel de corect, pot sa nu fie trecute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.din Romania a deschis in Germania un punct de lucru deoarece a incheiat un contract de prestari servicii cu o soc.germana.Soc.rom are angajatii detasati ... (vezi toată discuția)
Trebuie trecut in d390? alina240 alina240 Buna ziua, am o nelamurire legata de D390. Firma noastra presteaza servicii intr-o tara UE si in perioada in care sta acolo face unele achizitii gen: ... (vezi toată discuția)