avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce-i de facut! - recuperare datorie, proces pierdut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce-i de facut! - recuperare datorie, proces pierdut

Am pierdut un proces pe care l- am intentat pt. recuperarea unei datorii, mai precis in 2009 luna iunie, am vandut o masina de pe firma catre o persoana fizica ,facand un precontract de vanzare cumparare intre parti cu 2 martori, el achitandu- mi jumatate din suma la momentul semnarii acestui precontract urmand a-mi plati diferenta ulterior, fiind buni prieteni , nu l -am stresat cu aceasta diferenta ( 20 000 ron) , iar dupa 3ani si 4 luni, m- am trezit ca prietenul ma notifica sa vin la o data stabilita sa fac un contract autentic de vanzare - cumparare. Stupefiat de ce mi face prietenul , il chem la judecata pt . pretentii , avocatul meu intentionat sau nu, ignora prescriptia , iar ei castiga , sentinta irevocabila. Deci si cu banii pierduti si cu proces pierdut si cu onorariu si cheltuieli conexe pierdute !
Da ca tot am pierdut vreau sa i dau banii pt cheltuielile de judecata in cuantum de 3000 Ron, cum ii dau acesti bani avand in vedere ca el e plecat din tara , nu am primit nicio notificare in acest sens, singura notificare primita fiind din parte a avocatului lui care ma obliga ca in termen de 5 zile de la primirea acestei sa fac toate demersurile necesare radierii fiscale, in caz contrar , urmand a fi dat in judecata pt. indeplinirea acestei ''obligatii". De asemenea ma atentioneaza ca refuzul de a ma conforma indicatiilor de mai sus, ma ameninta cu sesizarea organelor fiscale si( auzi!) celor de cercetare penala ( santaj ordinar) pt ca nu i am eliberat factura pt suma incasata partial ( cu toate ca intelegerea amicala, initiala era sa ii emit factura in momentul achitarii integrale a pretului masinii).
Eu nu mai inteleg nimic ! Nu mi pomeneste nimic de cheltuieli de judecata , dar ma "obliga" sa -mi radiez masina fiscal si sa le fac contract de V.-C. in forma autentica.
Va multumesc !
P.S. Mai am vreo alta cale de atac, ma gandeam la rezolutia acestui antecontract, avand ca nu si au indeplinit obligatia.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
salis, utilizator
Cel mai recent răspuns: salis , utilizator 22:16, 27 Noiembrie 2014
Situatia e complicata, ai ales gresit actiunea.

1. pentru cheltuielile de judecata ii trimiti o notificare in care ii soliciti un cont bancar in vederea executarii obligatiilor din sentinta; daca nu iti raspunde, ignora-l, ai o proba ca ai fost de buna credinta. notificarea trimite-o la domiciliul lui, nu la avocat.
2. raspunde-i la notificare, invedereaza-i ca mergi la notariat pentru incheierea contractului, dar pune-i in vedere sa achite in prealabil sau in fata notarului restul de suma. la notar mergi cu precontractul si solicita sa incheie un proces verbal in care sa consemneze ca acesta refuza sa achite restul de pret.
3. ulterior, avand in vedere pv de la notariat,formuleaza o notificare prin care ii soliciti restituirea auto iar tu te obligi la restituirea pretului, mai putin lipsa de folosinta, uzura etc = 20.000 de lei ( aprox 18 lei/zi).
4. in cazul in care refuza formuleaza plangere penala pe 238 cp.
5. la notificarile lui, raspunde prin solictarea de plata a diferentei de pret, etc..

Mai sunt si alte solutii, cu siguranta, dar fara documente, e dificil.
Multumesc mult! imi pierduse mi speranta dupa acest proces; dar in acelasi timp sunt circumspect in a demara o alta batalie, intendu- i "rezolutia contractului. Sa inteleg ca tot cea mai buna cale e atacul sau sa i astept pe ei sa ma dea in judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sã-mi recuperez bani daþi ca avans la un precontrac de vãnzare cumpãrare mefi mefi Bună ziua ,doresc să vă atrag atenţia cu un subiect la care a-şi dori un răspuns cât mai urgent dacă se poate. În urmă cu doi ani de zile am ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare sonia.maria sonia.maria In cazul in care intr-un antecontract de v-c nu se stipuleaza data exacta la care promitentul-vanzator se obliga sa se prezinte la notar in vederea ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)