avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Reclama fără acord
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Reclama fără acord

Buna ziua. Am avut o angajata (coafeza) la un salon da înfrumusețare. Si-a dat demisia si a deschis salon propriu. Pe contul de Facebook al salonului ei si-a pus toate pozele făcute la salonul unde a lucrat ( inclusiv a administratorului fără acordul acestuia) pentru reclama. Se pot cere daune?
Pentru a cere daune trebuie sa o chemati in judecata in baza Legii nr/ 11/1991 privind concurenta neloiala. Pe viitor ar fi de folos sa inserati in contractul de munca si o clauza de neconcurenta.
Puteti solicita daune in civil, in temeiul:

Art. 73 - Dreptul la propria imagine

(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.

Art. 74 - Atingeri aduse vieţii private
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la protectia imaginii al functionarului public Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua. Intrebarea mea este legata de urmatoarea situatie: cu ocazia unei actiuni de control functionarii publici au fost fotografiati de catre persoana a ... (vezi toată discuția)
Poze si imagini difuzate fara accordul meu bigpaulie bigpaulie Buna ziua , As dori sa adresez o intrebare comunitati Avocatnet.ro privitoare la faptul ca in prealabil desfasurari cercetarii judecatoresti in dosarul penal ... (vezi toată discuția)
Filmare/fotografiere fara acord in locuinta personala proastasatului proastasatului Sub pretextul ca face poze copilului, fostul sot filmeaza si fotografiaza la mine in casa, desi i-am cerut insistent sa se abtina. Acest lucru ma deranjeaza, ... (vezi toată discuția)