avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Reclama fără acord
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Reclama fără acord

Buna ziua. Am avut o angajata (coafeza) la un salon da înfrumusețare. Si-a dat demisia si a deschis salon propriu. Pe contul de Facebook al salonului ei si-a pus toate pozele făcute la salonul unde a lucrat ( inclusiv a administratorului fără acordul acestuia) pentru reclama. Se pot cere daune?
Pentru a cere daune trebuie sa o chemati in judecata in baza Legii nr/ 11/1991 privind concurenta neloiala. Pe viitor ar fi de folos sa inserati in contractul de munca si o clauza de neconcurenta.
Puteti solicita daune in civil, in temeiul:

Art. 73 - Dreptul la propria imagine

(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.

Art. 74 - Atingeri aduse vieţii private
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la protectia imaginii al functionarului public Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua. Intrebarea mea este legata de urmatoarea situatie: cu ocazia unei actiuni de control functionarii publici au fost fotografiati de catre persoana a ... (vezi toată discuția)
Poze si imagini difuzate fara accordul meu bigpaulie bigpaulie Buna ziua , As dori sa adresez o intrebare comunitati Avocatnet.ro privitoare la faptul ca in prealabil desfasurari cercetarii judecatoresti in dosarul penal ... (vezi toată discuția)
Filmare/fotografiere fara acord in locuinta personala proastasatului proastasatului Sub pretextul ca face poze copilului, fostul sot filmeaza si fotografiaza la mine in casa, desi i-am cerut insistent sa se abtina. Acest lucru ma deranjeaza, ... (vezi toată discuția)