avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sarcina nedorita de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sarcina nedorita de tata

Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de acord , am vreun suport legal pentru a impiedica acest lucru?
Inainte de a avea respectiva aventura, trebuia sa va protejati! "Madama" respectiva, daca doreste sa pastreze copilul, dovedeste responsabilitate, si-si asuma urmarile aventurii cu orice risc. Acum ati aflat ca barza este doar un mit... Nu aveti nici suport legal si nici suport moral pt. a impiedica nasterea unui copil!
Inainte de a folosi un ton superior , aflati ca am folosit prezervativ , s-a spart , a mintit ca i-a pastila , si nu inteleg de ce credeti ca ea e responsabila , atata timp cat eu consider ca nu vreau sa fiu tatal unui copil facut cu o femeie care nu o iubesc ! In alta ordine de idei glumele cu barza sunt puerile ! La fel cum femeile militeaza pentru drepturile lor si sunt protejate de societate , mi se pare la fel de corect ca barbatii sa-si poata exprima punctul de vedere in situatii de genul , cu siguranta nu sunt primul si nici ultimul in aceasta ipostaza !
Din pacate un copil nu e o jucarie la care puteti renunta pentru ca nu va place ambalajul. Scuzati comparatia, dar este o chestiune de responsabilitate si dragoste neconditionata pentru o fiinta nevinovata si nu fata de mama...Nu este obligatoriu sa va casatoriti ca sa cresteti un copil.
Legal nu puteti face nimic pentru a schimba hotararea viitoarei mame, in schimb ea poate sa va constranga la recunoasterea pruncului.
Indiferent de implicatia sentimentala a parintilor biologici, copilul are drepturile sale.

Art. 424 - Stabilirea paternităţii prin hotărâre judecătorească
Dacă tatăl din afara căsătoriei nu îl recunoaşte pe copil, paternitatea acestuia se poate stabili prin hotărâre judecătorească.

Art. 425 - Acţiunea în stabilirea paternităţii
(1) Acţiunea în stabilirea paternităţii din afara căsătoriei aparţine copilului şi se porneşte în numele lui de către mamă, chiar dacă este minoră, sau de către reprezentantul lui legal.
(2) Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată şi de moştenitorii copilului, în condiţiile legii.
(3) Acţiunea în stabilirea paternităţii poate fi pornită şi împotriva moştenitorilor pretinsului tată.

Dumneavoastra ca si doamna de mai sus , nu intelegeti ca raportul dintre mine si persoana respectiva a fost cazual , chiar ea a clamat ca nu doreste decat o partida , ghinionul a fost ca durexul s-a spart , si m-a mintit ca ia pastila, apoi ca nu si-a facut efectul si va recurge la chiuretaj, iar acum ma trezesc ca vrea copilul ! E chiar asa greu sa intelegeti ca nu doresc un copil cu o femeie pe care nu o iubesc , si daca tot va clamati maternitatea , va intreb pe dumneavoastra daca v-ati dori un copil cu un barbat ce nu va iubeste ! Sau revenim la lozinca psd-ului , daca nu ai copii nu esti un bun roman ? Suntem in 2014 , ati militat pentru emancipare si drepturi egale , unde va este obiectivitatea ? Oricum stiu ca indiferent de situatie , se recurge la blamarea barbatilor , noi suntem misogini , afemeiati etc . Dar intrebarea mea este clara , de ce sa fiu fortat sa imi asum paternitatea unui copil ce nu mi-l doresc , de ce sa fiu legat de o femeie pe care nu o iubesc , si da sunt necasatorit , deci nu familia mea ar fi o problema ! Si inca o chestie , dumneavoastra ati vrea un copil cu un barbat ce nu va iubeste , si daca da de ce ?

Alte discuții în legătură

Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate feriha83 feriha83 Am o mare nelamurire am primit o instiintare ptr a recunoasre paternitatea unui copil si pensie alimentara ,mentionez ca am fost o singura data cu fata ... (vezi toată discuția)
Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte? ContSters461809 ContSters461809 Salut, Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la ... (vezi toată discuția)