avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara

Buna ziua, de 2 ani fostul sot nu a mai trimis pensia alimentara pentru copil. Stiind ca nu are loc de munca, si locuieste impreuna cu mama lui, care este foarte bolnava, nu l-am actionat in judecata. Acum lucreaza in Germania de 4-5 luni, dar de fiecare data cand am vorbit de pensie, a spus ca nu are bani, ca trebuie sa-si plateasca datoriile, ii trimite bani mamei sale pentru medicamente etc.
Va rog sa-mi spuneti, in cazul in care lucreaza cu carte de munca (eu nu stiu nici firma, nici daca are acte sau nu), si depun dosar pentru plata pensiei, de cand primesc banii, din momentul depunderii dosarului sau de cand nu i-am mai primit?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:56, 1 Decembrie 2014
De la data depunerii cererii pentru pensie daca nu aveti alta hotarare judecatoreasca anterioara care sa il oblige la plata pensiei de intretinere. Daca exista o hotarare anterioara atunci il puteti obliga sa plateasca restanta pe ultimii 3 ani (in cazul d-voastra 2) apeland direct la un executor judecatoresc.
Va multumesc mult pentru raspuns. La divort, instanta a hotarat plata pensiei in valoare de 116 lei, bani pe care i-a trimis pana in august 2012. In cazul acesta,.pot apela la un executor judecatoresc, pentru a primi pensia pe care fostul sot nu a mai trimis-o de atunci?
Executarea silita este o metoda mai eficienta dar trebuie executat in Germania nu in Romania.
Puteti executa silit pt perioada de 2 ani cat nu a platit in baza hotararii judecatoresti anterioare.

Daca doriti sa se mareasca pensia raportat la actualele venituri, atunci va trebui sa introduceti actiune in instanta, urmand sa solicitati pensia marita de la data introducerii actiunii.

Atat in situatia executarii silite cat si a unei noi actiuni de marire a pensiei va veti lovi de indicarea locului de munca din Germania si a veniturilor obtinute acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere de noua hotarare judecatoreasca pentru pensie alimentara Dana0501 Dana0501 Acum 17 ani s-a hotarat ca fostul sot sa plateasca 25% din venitul net incasat de la societatea X. A fost disponibilizat,a sustinut ca nu are servici,si a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)