avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbarea, inlocuirea continutului unei Incheieri de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbarea, inlocuirea continutului unei Incheieri de sedinta - este Fals material in inscrisuri/art 288 ?

Schimbarea,inlocuirea continutului unei Incheieri de sedinta - este Fals material in inscrisuri/art 288 ?
Buna seara
Respectuos va solicit raspunsul la aceasta intrebare.
Este vorba de un partaj bunuri comune,in care intr-o anumita Incheiere - initial se mentioneaza = ce sa partajat amiabil si ce a ramas de partajat citez " raminind numai apartamentul " care a fost partajat amiabil - anterior. Apoi se observa/realizeaza greseala comisa si "" se reface Incheierea de sedinta din aceiasi data ,,,acum cu continutul corect referitor la care imobil trebuie partajat ,,citez - ""raminind numai imobilul din str,,,,, nr ,,,= acesta fiind = casa,,in alt cartier,alta adresa..
Este - aceasta - inlocuire a continutului INCHEIERII de sedinta ,,este un Fals material in inscrisuri - art 288 ?
Va multumesc ,anticipat pt toate raspunsuri domniilor voastre,,pt amabilitate si timpul consumat - pentru - iluminarea maselor populare,a poporului.
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 09:18, 2 Decembrie 2014
Nu inteleg ce inseamna "inlocuire" cine a inlocuit ce? Cand intr-o incheiere de sedinta un fapt discutat se consemneaza in mod eronat, partile interesate cer la termenul urmator efectuarea corectiilor si precizarilor necesare de catre grefier, prin judecator, in noua incheiere, a noului termen. Deasemenea, in caz ca intr-adevar exista dubii, ultimele modificari ale noului cod de procedura prevad posibilitatea partilor de a obtine o copie a inregistrarii audio de la termenul dorit.
In caz ca judecatorul REFUZA sa ia act de realitatea celor inregistrate se sesizeaza inspectia judiciara si poate fi ceruta mutarea dosarului la un alt complet de judecata (in fine, in anumite conditii)
In cazul d-voastra observ ca judecatorul a sesizat singur ca a comis o greseala si si-a corectat-o, consemnand situatia de fapt, cea corecta.
Cum poate sa fie asta un fals?
Cred ca mergeti prea departe cu gindul. Nu se poate vorbi de infractiune intr-o incheiere de sedinta, sau o hotarare. Este si motivul ptr care a fost instituita notiunea de "indreptare eroare", si care poate fi solicitata oricind de catre partea interesata, sau de instanta, din oficiu.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Initial m-am gandit ca pur si simplu a fost inlocuita incheierea de sedinta initiala (depusa in dosar) cu un alt inscris, de catre o terta persoana, folosind un document falsificat. Daca asa ceva e posibil in Romania lui 2014 e foarte trist (stim ca in trecut se intampla frecvent, dar acum mai rar spre deloc)
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
adema1980, utilizator
Poate constitui o omisiune sau o eroare materiala, pe care partile interesate o pot sesiza prin cerere spre a fi indreptata respectiv inlaturata, ori de instanta de judecata din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea continutului unei incheieri sedinta = fals material= 288/320 ? crovtra7 crovtra7 Buna ziua/seara Sint intr-o situatie delicata si as avea nevoie de - raspunsul la  doua intrebari juridice =        1)Inlocuirea sau schimbarea ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala sau fals in inscrisuri oficiale FRD FRD Ce pareri avet in urmatoarea situatie .Pe site-ul ecris apare consemnat dupa cum urmeaza: ………………. Ora estimata: 12:00 Complet: ………. Tip ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii de indreptare eroare materiala. procedura Irina S. Irina S. Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat ... (vezi toată discuția)