avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... este o schimbare de denumire ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

este o schimbare de denumire ?

Bună ziua !
Doresc să știu dacă este legală următoarea situație de fapt : în calitate de angajat, sunt creditor de drept, care am solicitat înscrierea la masa credală a angajatorului meu - pentru diferențe de salarii neplătite mie.
Dar, lichidatorul judiciar numit inițial, de instanța de insolvență, - declarat în 2008, la U.N.P.I.R. -, în consens cu angajatorul meu, - după arestarea judecătorului sindic din dosar, - a fost înlocuit de un alt lichidator, declarat în aceeași zi, tot în anul 2008, la U.N.P.I.R., cu același sediu social ca primul, dar cu un alt asociat coordonator, prieten intim, cu primul.
Ambii lichidatori judiciari, îmi sunt ostili.
În cererea formulată în dosarul de insolvență, de al doilea lichidator, către judecătorul sindic, se solicită:
”...ca urmare a aprobării U.N.P.I.R., a deciziei asociatului unic, denumirea ...(primului lichidator) a fost schimbată în...( denumirea celui de-al doilea lichidator). Cer ca toate actele de procedură ulterioare, să fie îndeplinite fașă de ...( denumirea celui de-al doilea lichidator).”

Ori, în opinia mea, nu este vorba despre o schimbare de denumire, ci de o schimbare de persoană juridică, cu o altă persoană juridică, adică de o subrogare în drepturi și în obligații, mascată de o altă situație total diferit reglementată de ”schimbarea de denumire”!

Consecința a fost că, dus cu ”vorba scrisă”, noul judecător sindic, a admis cererea noului lichidator judiciar și a trecut mai departe, în administrarea de sarcini.

Ce pot face împotriva acestei numiri ?
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 08:57, 2 Decembrie 2014
Numirea unui nou administrator judiciar, ori schimbarea denumirii acestuia este un fapt juridic prevazut de lege. Nu vad nimic contestabil in cele spuse de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare lichidator dianamaria dianamaria Buna seara, as vrea sa stiu in ce conditii pot recuza un lichidator intr-un dosar de insolventa in care sunt creditor, tinand cont ca am alte litigii pe rol ... (vezi toată discuția)
Shimbare de nume IGNAT CLAUDIA IGNAT CLAUDIA va rog sa-mi spuneti daca sunt in proces cu o firma la care am lucrat si nu mi-a incheiat cartea de munca cind trebuia ,acum la al doilea termen a trimis scris ... (vezi toată discuția)
Recuzare administrator judiciar Veres Magda Veres Magda Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate recuza adminsitratorul judiciar, deaorece are o atitudine ostila fata de firma, in loc sa o apere in instanta. Si ... (vezi toată discuția)