avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... control medical periodic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

control medical periodic

o societate comerciala se inregistreaza cu un deces natural la locul de munca
respective persoana are fisa de control medical periodic expirata de 5 luni
ce sactiune risca de la ITM?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:13, 2 Decembrie 2014
ITM va declansa o ancheta pentru o confirmare a decesului din cauze naturale, respectiv pentru declararea evenimentului produs ca accident de munca.
ITM vor constata lipsa examenului medical periodic si pot aplica angajatorului, amenda contraventionala.
Legea ssm nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi să
asigure controlul medical periodic şi, după caz, control psihologic periodic, ulterior angajării;
-art.39 (4) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei încălcarea dispoziţiilor art. 12 alin.(1) lit. a) şi b), art. 13 lit. a), d) – f), h) - m) şi o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) şi ale art. 32 alin. (2).
Directia sanitara judeteana poate declansa si aceasta o ancheta si poate aplica o amenda contraventionala pentru neefectuarea examinarii medicale periodice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale Andreipardx Andreipardx Daca am lucrat o perioada de 7 zile intr-un restaurant de tip Japonez/sushi..si angajatorul nu mi-a efectuat nici un tip de analize medicale , cat de grav ... (vezi toată discuția)
Avize medicale pentru soferi constantin laurentiu ilie constantin laurentiu ilie Buna ziua, La multi ani! Sunt sofer la o firma de transport international cu sediul in Brasov si anual trebuie sa reinoiesc avizele medicale.Firma niciodata nu ... (vezi toată discuția)
Control medical periodic angajati . iondovlete iondovlete Care este sanctiunea prevazuta de lege pentru depasirea termenului de un an pentru controlul medical periodic pentru angajati ? (vezi toată discuția)