avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... lntabularea unei constructii noi
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

lntabularea unei constructii noi

Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de constructie dar cu proiect(2014). Cum pot intabula fara sa platesc toate acele amezi imense care mi se impun acum de la primarie? De ce nu se poate amndoua proiectele atasate unul de celalalt? De asemenea am si toate actele facute pentru parter dar nu intra si mansarda in ele....
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 16:39, 4 Decembrie 2014
Cred ca risccati mult, chiar si cu demolarea constructiei in totalitate.
Potrivit art. 55 alin. (1), din Legea 7/ 1996, dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza autorizaţiei de construire şi a procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, precum şi a unei documentaţii cadastrale, iar conform aliniatului (1indice 1) al aceluiaşi articol, în cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991, înscrierea se face în baza autorizaţiei de construire sau, în lipsa acesteia, a certificatului prin care se atestă că imobilul este înregistrat în registrul agricol, precum şi în evidenţele fiscale, eliberat de primăria unităţii administrativ teritoriale unde este amplasată această construcţie, şi a documentaţiei cadastrale.
Pe cale de consecinţă, înscrierea construcţiilor se poate face doar în baza înscrisurilor mai sus menţionate, ea neputând fi operată în baza altor înscrisuri, cum ar fi adeverinţa eliberată de primăria unităţii administrativ teritoriale.

Prima inscriere in cartea funciara a unei constructii noi (sau intabularea constructiei) reprezinta operatiunea prin care o constructie noua se intabuleaza (se inscrie in Cartea Funciara).Conditia necesara ca aceasta constructie sa poata fi intabulata, este ca, terenul pe care se afla, sa fie inscris in Cartea Funciara, anterior efectuarii acestei operatiuni de inscriere a constructiei noi.
Pentru aceasta aveti nevoie de urmatoarele acte:
Autorizatie de construire – original sau copie legalizata
Copii schite vizate spre neschimbare anexe la autorizatia de construire (doar releveele pe nivele)
Proces verbal de receptie la finalizarea lucrarilor - original sau copie legalizata
Extras de carte funciara pentru informare (nu mai vechi de o luna) – original
Certificat de performanta energetica – copie legalizata (doar daca constructia a fost receptionata dupa iulie 2013
Certificat fiscal ( nu mai vechi de o luna) – original
Copie documentatie cadastrala aferenta terenului
Copii act (e) de identitate proprietar (i)
Cereri tip ( formulare puse la dispozitie de catre societatea noastra la momentul semnarii contractului de prestari servicii)
Certificat de nr. postal sau adeverinta – original sau copie legalizata ; acest document este necesar doar daca adresa postala actuala nu apare mentionata pe documentatia cadastrala a terenului si/sau pe extrasul de Carte Funciara aferent
Cereri tip – le furnizam noi
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vetturia vetturia Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)
Receptie si intabulare constructie noua pclaudia13 pclaudia13 Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, ... (vezi toată discuția)