avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

In cat timp se emite o sanctiune disciplinara cu retinerea din salariu daca cercetarea administrativa s.a incheiat pe 04.11.2014 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 6 Decembrie 2014
Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Art. 252, Cod muncii:
(1) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Referitor la termenul de 30 zile :

Decizia ICCJ nr. 16/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 817 din 5 decembrie 2012, prin care se admite recursul in interesul legii inaintat de Procurorul General al Romaniei, astfel :

Pentru considerentele aratate, in temeiul art. 3307 cu referire la art. 329 din Codul de procedura civila, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr. 202/2010, Legea nr. 71/2011 si Legea nr. 60/2012,

INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
In numele legii

D E C I D E
Admite recursurile in interesul legii declarate de Avocatul Poporului si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabileste ca:
In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.
Obligatorie, potrivit art. 3307 alin. (4) din Codul de procedura civila.
Pronuntata in sedinta publica astazi, 12 noiembrie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sancțiuni disciplinare lismanumagda1 lismanumagda1 In cazul in care comisia de disciplină s-a întrunit ,la mai mult de 30 de zile de la luarea la cunostintă a sesizării de catre angajator, sancțiunea poate ... (vezi toată discuția)
Cercetare abatere disciplinara gh3gh1 gh3gh1 Angajatorul a primit o sesizare despre o abatere disciplinara a unui salariat. Dar la data primirii sesizarii, salariatul intrase cu doua zile inainte in ... (vezi toată discuția)
Doua cercetari disciplinare Ing3ras Ing3ras Buna seara/ziua, Am fost cercetat disciplinar, pe perioada cercetarii am fost suspendat din functie, iar in ziua cand am fost la convocare mi s a mai adus la ... (vezi toată discuția)