Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incalzire necorespunzatoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incalzire necorespunzatoare

Problema unei familii de la ultimul etaj al unui bloc de locuinte, unde apa calda ajunge dupa 10-15 minute de la deschiderea robinetului. Este insa vorba de caldura care abia ajunge la etajul 9. Blocul a fost construit acum vreo 35-40 ani, iar instalatiile comune nu au fost de atunci schimbate.
Cum de ani de zile familia respectiva se confrunta cu aceeasi problema, adica incalzirea este sub orice critica, a schimbat toate caloriferele, dar situatia nu s-a imbunatatit.
Cei de la etajele inferioare au o incalzire corespunzatoare, iar ceilalti locatari de la acelasi etaj, chiar daca sunt in aceeasi situatie, nu arata prea mult interes pentru a rezolva problema.
Dureros este si faptul ca aceasta familie plateste la fel cu cei care au caldura in apartamente. Repartitoare de caldura nu au fost montate, iar cei de la asociatie trag din umeri si nu fac nimic.
Sa platesti pentru servicii de proasta calitate nu este corect.
Ce s-ar putea face?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 13:37, 7 Decembrie 2014
Cei de la etajele inferioare au o incalzire corespunzatoare, iar ceilalti locatari de la acelasi etaj, chiar daca sunt in aceeasi situatie, nu arata prea mult interes pentru a rezolva problema

Intretinerea si reparatia partilor comune intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Pentru constatare deficienta era necesara verificarea instalatiei parte comuna anterior introducerii agentului termic in instalatie
Sunt multe cauze care pot genera proasta functionare a partilor comune de instalatii in special colmatarea la nivelul coturilor si T-urilor de legatura ,ceea ce face total ineficienta numai inlocuirea caloriferilor
S-a executat aerisirea instalatiei ?
Instalatia parte comuna " turul" se incalzeste?
Trebuie adus un instalator profesionist.
Se poate apela si la echipa RADET din zona ...
Daca vecinul de la etajul 8 are caloriferele calde, inseamna ca este o problema pe turul de la etajul 8 la etajul 9 sau la cotul catre caloriferele dumneavoastra, asa cum v-a sfatuit si @amvidan trebuie sa chemati un instalator (nu fost strungar ramas fara servici si care s-a reorientat), sau o echipa de la furnizorul de agent termic si sa goleasca instalatia pana la etajul 7 (nu trebuie golita toata, aveti "avantajul" ca sunteti la ultimul nivel) si sa inlocuiasca turul si returul intre 8 si 9 si orizontala care pleaca catre caloriferele dumneavoastra.
Iar apa calda nu este doar problema la dumneavoastra, toti ne confruntam cu aceasta situatie, indiferent de etajul la care locuim, dezavantajul este a celor care locuiesc la etajele superioare, dar si a celor care pleaca mai devreme si sunt primii care folosesc apa calda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face din punct de vedere legal daca caloriferele nu mi se incalzesc? MMCristi MMCristi Locuiesc la etajul 10/10 iar de 6 ani de cand m-am mutat, caloriferele din trei camere nu se încălzesc. Două dintre caloriferele care nu se incălzesc (cel ... (vezi toată discuția)
Este legala instalarea unei pompe de debit pe instalatia de incalzire la bloc ? anam79 anam79 Buna ziua, Locuiesc la ultimul nivel al unui bloc si apa calda nu imi ajunge deloc in calorifere. Deoarece in 4 ani de zile nu m-am putut intelege cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu caldura Criss1984 Criss1984 Buna ziua! as dori sa intreb ce pot face in urmatorul caz ( la ce autoritate sa apelez pt. a-mi rezolva problema): locuiesc din august, intr-un apartament ... (vezi toată discuția)

Black week la avocatnet.ro
Ultima zi în care ai - 70% la avocatnet.ro Premium

Vei avea acces la:

Vezi mai multe detalii →

(x) Închide