avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La al doilea divort de acelasi barbat se mai ia in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La al doilea divort de acelasi barbat se mai ia in calcul copilul daca la primul divort mi- a fost incredintat mie

Buna dimineata, sunt casatorita a 2 a oara cu tatal copilului in varsta de 16 ani.La primul proces ,acum 5 ani copilul mi- a fost mie ca mama incredintat , dupa care noi ne/ am recasatorit ,dar vb aceea ca ,, ciorba reicalzita nu mai are acelasi gust , se pare ca s/ a potrivit de minune in cazul nostru.Intrebarea mea este daca acum introduc actiunea de divort prin tribunal /deoarece el nu este in tara si nu putem prin notariat.....mai intra copilul in discutie?cand redactez actiunea in afara de desfacerea casatoriei, revenirea la numele anterior si obligatia paratului la plat pensiei ...mai cer si incredintarea minorului ?Mentionez ca noi ne/am inteles asupra tuturor aspectelor.Sau daca mi/AR trimite o procura precum ca e de acord sa ramana copilul la mine ar merge mai repede procesul ? Va multumesc anticipat .Cu stima,Mioara.
Cel mai recent răspuns: myo , utilizator 10:08, 8 Decembrie 2014
De cand ati divortat dvs s-a schimbat si legea. Veti cere ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca. Tatal sa trimita intampinarea prin posta de acolo unde e prin care sa isi exprine acordul pt divort, locuinta copilului, pensie, nume si ce mai cereti dvs.
neaparat prin posta ?Momentan este in Romania, ar putea sa scoata o procura de la un notar din orasul unde locuiesc ?
cu procura poate imputernici pe cineva sa il reprezinte la proces, facand dovada ca nu se poate prezenta in instanta.
multumesc mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama recasatorita in elvetia, tatal refuza sa dea spre crestere minora de catre mama si actuala familie. sanse de a obtine custodia doar mama? euioana10 euioana10 Salutare. Am divortat oficial acum un an la notar-neoficial eram despartiti de mult. Am o fetita de aproape 4 ani. M-am recasatorit recent in strainatate, voi ... (vezi toată discuția)
Buna seara catalinaSweet catalinaSweet As dori sa stiu daca as putea iesi cu fetita mea in varsta de 1 an din tara fara tatal? mentionez ca tatal este inchis ..si nu este roman (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)