Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mersul la cresa suspenda indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani?

Buna ziua,
ma intereseaza inscrierea copilului meu, acum in varsta de 1 an si 3 luni la o cresa de stat incepand cu luna mai 2015. Sunt in crestere copil pana la 2 ani si ar trebui sa ma intorc la munca in luna august 2015. Am inteles ca nu pot inscrie copilul inainte de inceperea muncii decat cu maxim o luna altfel mi se suspenda indemnizatia... este adevarat? In baza carei legi se poate face asa ceva? Doresc sa-l duc mai devreme pentru a avea timp sa se obisnuiasca,,, sa treaca prin racelile de inceput de intrare in colectivitate deoarece nu am vreun ajutor si n-as putea sa plec de la munca oricand .. ( ca plange copilu... ca nu rezista pana la finalul programului...). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaelaVio , utilizator 17:23, 13 Ianuarie 2015
1. Nu exista nici o prevedere legala care sa spuna ca in timp ce sunteti in concediu crestere copil nu puteti sa duceti copilul la cresa.

2. Cine v-a spus asa ceva ori v-a pacalit ori nu are cunostintele necesare.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama in concediul de ingrijire copil si copil dus pana in 2 ani la cresa elynedelea elynedelea Buna ziua! Daca sunt in concediul de ingrijire copil pana la 2 ani(perioada in care primesc indemnizatie ingrijire copil),pot sa-mi duc copilul la cresa cu ... (vezi toată discuția)
Pierd indemnizatia daca imi dau copilul la cresa cu doua luni mai devreme de a implini 2 ani? daniella_palade daniella_palade Buna ziua , Am si eu o nelamurire , as vrea sa imi dau copilul la cresa inainte cu doua luni sa implineasca doi ani, dar nu voi incepe munca , asta insemna ... (vezi toată discuția)
Ref. norme noi cresa de stat sector 1, bucuresti Lasora Lasora Buna seara, Am un baietel in varsta de 14 luni - nascut pe 16 septembrie 2019, inscris din data de 2 decembrie 2019 pe lista de asteptare a unei crese de ... (vezi toată discuția)