avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mersul la cresa suspenda indemnizatia de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mersul la cresa suspenda indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani?

Buna ziua,
ma intereseaza inscrierea copilului meu, acum in varsta de 1 an si 3 luni la o cresa de stat incepand cu luna mai 2015. Sunt in crestere copil pana la 2 ani si ar trebui sa ma intorc la munca in luna august 2015. Am inteles ca nu pot inscrie copilul inainte de inceperea muncii decat cu maxim o luna altfel mi se suspenda indemnizatia... este adevarat? In baza carei legi se poate face asa ceva? Doresc sa-l duc mai devreme pentru a avea timp sa se obisnuiasca,,, sa treaca prin racelile de inceput de intrare in colectivitate deoarece nu am vreun ajutor si n-as putea sa plec de la munca oricand .. ( ca plange copilu... ca nu rezista pana la finalul programului...). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaelaVio , utilizator 17:23, 13 Ianuarie 2015
1. Nu exista nici o prevedere legala care sa spuna ca in timp ce sunteti in concediu crestere copil nu puteti sa duceti copilul la cresa.

2. Cine v-a spus asa ceva ori v-a pacalit ori nu are cunostintele necesare.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama in concediul de ingrijire copil si copil dus pana in 2 ani la cresa elynedelea elynedelea Buna ziua! Daca sunt in concediul de ingrijire copil pana la 2 ani(perioada in care primesc indemnizatie ingrijire copil),pot sa-mi duc copilul la cresa cu ... (vezi toată discuția)
Pierd indemnizatia daca imi dau copilul la cresa cu doua luni mai devreme de a implini 2 ani? daniella_palade daniella_palade Buna ziua , Am si eu o nelamurire , as vrea sa imi dau copilul la cresa inainte cu doua luni sa implineasca doi ani, dar nu voi incepe munca , asta insemna ... (vezi toată discuția)
Ref. norme noi cresa de stat sector 1, bucuresti Lasora Lasora Buna seara, Am un baietel in varsta de 14 luni - nascut pe 16 septembrie 2019, inscris din data de 2 decembrie 2019 pe lista de asteptare a unei crese de ... (vezi toată discuția)