avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Valabilitate Certificat de Nastere vechi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Valabilitate Certificat de Nastere vechi

Buna ziua. As dori sa stiu daca certificatul de nastere tip vechi este valabil pentru obtinerea unui certificat de celibat de catre o persoana imputernicita printr-o procura speciala, sau trebuie preschimbat in certificat international.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:23, 8 Decembrie 2014
Daca aveti o procura speciala prin care sunteti imputernicit a solicita eliberarea anexei 9 nu este necesar sa prezentati si certificatul de nastere al persoanei. In schimb persoana in cauza nu poate folosi certificatul de tip vechi in strainatate. In ce tara urmeaza a folosi certificatul de celibat? Aveti grija ca trebuie apostilat. Adeverinta o veti solicita de la primaria de la locul de inregistrare a nasterii celui in cauza, fie personal fie prin starea civila de la locul de domiciliu. Apostila se aplica de prefectura.
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
Justitiarul711, utilizator
Eu (rezident in Spania) o sa imputernicesc un familiar din Romania (prin intermediul ambasadei - procura) ca sa imi obtina certificatul de celibat din Romania (sa inteleg ca se mai numeste si anexa 9). La primaria unde am domiciliul in Romania i s-a cerut, pe langa procura si taxe, certificatul de nastere al meu si i s-a cerut sa fie international. Din pacate certificatul meu de nastere este tip vechi si as dori sa evit cel putin pentru moment sa il preschimb (cheltuieli extra si timp pierdut).

Nota: nu am nevoie de certificatul de nastere, doar de certificatul de celibat. (nu este pentru casatorie).
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
venon, utilizator
Probabil ca persoana imputernicita nu stia datele dvs. de nastere, dar aceste date vor fi trecute, sau veti avea grija sa fie trecute in procura. Daca locul dvs. de nastere este aproape de locul de domiciliu al persoanei imputernicite este mai bine pentru ca aceasta din urma va poate solicita si obtine mai repede adeverinta. Nu este conditionata prezentarea certificatului dvs. de nastere. Trebuie o cerere, timbru fiscal de 2 lei, actul de identitate al imputernicitului in original si copie si procura din care sa rezulte clar ca il imputerniciti pe numitul x in vederea solicitarii si obtinerii anexei 9 cu toate mentiunile existente pe marginea actului de nasterea privind pe numitul, nascut la data de.......din parintii..... nastere inscrisa in actele de stare civila din localitatea w, judetul S. Adeverinta trebuie apostilata la prefectura pentru ca dvs. sa o puteti folosi in Spania.
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere tip vechi ContSters295659 ContSters295659 Buna seara,as dori informatii despre schimbarea certificatului de nastere vechi cu certificat tip nou.Eu locuiesc in Italia si as dori sa stiu daca pot cere ... (vezi toată discuția)
Drepturi privind procurarea certificatului de celibat amihaela amihaela Buna ziua, ma confrunt cu o situatie. Trebuie sa scot acest certificat de celibat- sau adeverinta stare civila, asa cum i-au spus cei de la Ambasada, insa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in germania micatalin71 micatalin71 1.Hotarare de divort cu apostila - Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia? 2. ... (vezi toată discuția)